1 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
125 gr sana hamurişi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
Yumurta ve pudra şekerini derin bir kaseye alın. Pudra şekeri eriyene kadar iyice çırpın. Sana yağ, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip, yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane yardımıyla hamurları 1 parmak kalınlığında açın ve dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın. Kurabiyelerin üzerini damla çikolata ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken çubuklara geçirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|