| 
 | 
| Damat Şekerlemesi (Düzce) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162844 Gönderme Tarihi: 03.Şub.2022
 903 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 2 su bardağı kavrulmuş iç fındık
 1 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı su
 
 Toz şekerle su karıştırılarak yayvan bir tencere ya da tavaya konur.
 Bu şekilde köpürene kadar kaynatılır.
 İyice kaynayınca içine kavrulmuş fındıklar dökülür.
 Kısık ateşte, fındıkların etrafına şeker sarıncaya kadar pişirmeye devam edilir.
 Şeker kristalleşip fındıkları sarmaya başlayınca ateşin altı kapatılır.
 Karıştırılarak bir kaba dökülür ve soğuyuncaya kadar o kapta bırakılır.
 Sonra servis kabına alınarak ikram edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |