| 
 
| 
 
 
 | 
 
Damak Kurabiyesi | 
 
  | 
ciğercan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2015 
Mesajlar: 29 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106263 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2015 
1,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım paket tereyağı
 
Yarım paket margarin
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
Yarım çay kaşığı safran
 
1 kahve fincanı ılık su
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı mısır nişastası
 
Alabildiği kadar un
 
 
Safran 1 kahve fincanı ılık suya ıslatılır. 15 dakika kadar bekletilir. Yumuşak tereyağı, margarin, yumurta ve şeker yoğurma kabına aktarılır. Eriyene kadar mıncıklanır. Sonra suyu ile birlikte safran, nişasta, kabartma tozu katılır. Kısa süre karıştırdıktan sonra ele yağışmayan kıvamda bir hamur olana kadar un eklenir ve yoğrulur. Hamurdan küçük ceviz kadar parçalar alınır ve yuvarlanır. Tepsiye dizilir. 190 derece fırında açık pembe renk alana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Damak Kurabiyesi Tarifleri Kurabiye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |