https://www.sabah.com.tr
Sade Sable Hamuru için:
100 gram un (1 su bardağından bir parmak eksik)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
60 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz badem
1 tutam deniz tuzu
Kakaolu Sable Hamuru İçin:
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
60 gram tereyağı
1 yemek kaşığı toz badem
1 adet yumurta
100 gram un
1 tutam deniz tuzu
Kurabiyeleri Yapıştırmak İçin:
2 adet çırpılmış yumurta sarısı
Her iki sable hamurunun malzemelerini ayrı kaplara alıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Her iki hamuru da iki parçaya ayırın.
Hamurların birer parçasını yarım santim kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. Damalı kurabiyeler için 5-6 mm genişliğinde ve 15 cm uzunluğunda şeritler kesin. Kenarlardan artan kısımları ayrı ayrı toparlayın. Bir adet sade bir adet kakaolu iki şeridi aralarına yumurta sarısı sürerek yan yana yapıştırın. Üzerine ikinci katı renkleri alt sıranın tersi olacak şekilde yumurta sarısı sürerek yerleştirin. Toparladığınız sade sable hamurunu açın ve şeritlerin etrafına yumurta sarısı sürerek yapıştırın. Streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dolaptan alıp bir parmaktan biraz ince olacak şekilde dilimleyin.
Spiral kurabiye hamurların ikinci parçalarını eşit kalınlıkta ve uzunlukta büyük dikdörtgenler olacak şeklinde açın. Aralarına yumurta sarısı sürüp üst üste koyun. Rulo yapıp streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dolaptan alıp bir parmaktan biraz daha ince olacak şekilde kesin.
Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Ilık servis yapın.
|