Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Dalak Dolması (Manisa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dalak Dolması (Manisa)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146474
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2019
542 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

5 adet kuzu dalağı
1 su bardağı pirinç
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan mısırözü yağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz

Pirinç ılık tuzlu suda 1 saat bekletilir. Tereyağı ve mısırözü yağı tencerede karıştırılıp kıyma kavrulur. Pirinç bir bardak suda haşlanarak pilav pişirilir, kavrulmuş kıymayla karıştırılır. Tuz, karabiber, kimyon, maydanoz, kuş üzümü, tarçın, çamfıstığı pilava eklenir ve pirinçler ezilip kırılmadan iyice karıştırılır. Dalakların içi hazırlanan harçla doldurulup açık bölümleri dikilir. Bir su bardağı su konulmuş fırın tepsisine yerleştirilen dalak dolmalarının üzerine tereyağı sürülüp üzeri başka bir tepsi ile kapatılır. Dalak dolmaları önceden ısıtılmış fırında 200 derece ısıda 40 dakika kadar piştikten sonra üzerlerinin kızarması için üst kapak alınıp bir süre daha beklenir ve dilim dilim kesilerek yanında bol kuru soğan, kimyon ve kırmızıbiberle servis yapılır.


Fotoğraf "pastörize" tarafından gönderildi. 25.01.2021






Dalak Dolması (Manisa) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(1 adet Dalak Dolması (Manisa) 3,216 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort