500 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 adet haşlanmış patates
 
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
Kekik
 
Sıvıyağ
 
2 demet ince kıyılmış taze soğan
 
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
 
Yarım demet ince kıyılmış nane
 
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
 
3 yaprak ince kıyılmış pazı
 
6 çay kaşığı tereyağı
 
 
Kıyma, soğan, patates, tuz, karabiber, kaşar peyniri ve kekiği yoğu-rup yuvarlak köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Fırın kağıdından 6 adet kareler hazırlayın. Taze soğan, dereotu, nane, maydanoz ve pazıyı 1 çay kaşığı tuzla ovup kağıtlara eşit olarak bölün. Üzerlerine birer çay kaşığı yağ ve dörder adet köfte koyun. Kağıtları bohça şeklinde kapatın. Tepsiye dizin. Fırında 15 dakika pişirin.
  
 |