| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cumhuriyet Pastası | 
 
  | 
ahmet abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2015 
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114451 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016 
3,250 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 katlı hazır pandispanya
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı şeker
 
1 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
1 paket (200gr) labne
 
1 su bardağı böğürtlen
 
1 kahve fincanı süt
 
Damla çikolata
 
 
Kekin tabanı servis tabağına konulup 1 kahve fincanı sütün yarısıyla ıslatılır.
 
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
 
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
 
Önceden ıslatımış kekin üzerine böğürtlenler dizilir.
 
Muhallebinin yarısı böğürtlenlerin üzerine dökülür.
 
Kekin üst kısmı da kalan süt ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
 
Soğuduktan sonra servis yapılıncaya kadar dolaba kaldırılır.
 
Servis yapılmadan önce üzerine damla çikolata dizilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cumhuriyet Pastası Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |