|
|
Cumhuriyet Pastası |
|
mübarek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78187
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
2,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Çay Bardağı nişasta
200 gr toz şeker
1 Çay Bardağı toz şeker
200 gr un
25 gr ovaleks
50 gr nişasta
2 Su Bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
50 gr Sana Hamurişi
1 Paket vanilya
1 Adet yumurta
3 Adet Nar
Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı kaplara kırılır.Şekerin yarısı beyaza yarısı sarısına eklenir ve önce beyazı şanti gibi olana dek çırpılır. Ardından sarısı mayonez kıvamını alıp iindeki şekerler eriyene kadar çırpılır. ılık süt sarısına eklenir. Bu aşamadan sonra mikser kullanılmaz. tahta, plastik bir spatula veya el ile yumurta beyazı ardından elenmiş un yumurta sarısına ekleyip karıştırılır. Çembere dökülüp ortası kenarlarlarına çekilir. önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dk pişirilir.Yumurta, nişasta, şeker ve süt ocakta devamlı karıştırarak pişirilir. İnmeye yakın sanahamurişi ve vanilya ilave edilir. Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak kabuk bağlamaması sağlanır. Soğuduktan sonra 4-5 yemek kaşığı (miktar daha da arttırılabilir) çırpılmış krem şanti eklenir ve mikser ile karıştırılır. üzerine sürülür. en sonda nar ile süsleme yapılır. pastamız hazır.
|
|
Cumhuriyet Pastası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|