|
Çullama (Boztepe Kırşehir) |
|
hacı çıkmazı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc131625
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2018
785 defa indirildi / yazdırıldı
|
Boztepe Kaymakamlığı
Un eritilmiş tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Et suyu ilave edilerek bir miktar salça konulur. Un pişinceye kadar karıştırılır.
Pişme esnasında isteğe göre içine önceden pişirilmiş et de katılabilir.
Un pişince fazla koyulaşmadan ateşten alınır ve bir tepsiye dökülür.
Haşlanmış tavuğun göğüs kısımları ayrılır ve tereyağında hafifçe kavrulur.
Hazırlanan tavuk göğsü tepsideki yemeğin üzerine dökülür.
Bir miktar salça ve baharat ile tereyağından sos yapılarak üzerine gezdirilir.
Karıştırılmaz. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: İsteğe ve damak zevkine göre, Kuzu kavurmadan da yapılabilir.
|
|