|
|
Çuhala (Hemşin Rize) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc120772
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2016
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
1 demet kara lahana
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan ayçiçeği yağı
1 kahve fincanı dolusu içyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı mısır unu
Tuz
Kırmızı toz biber
150-200 g. kavurma eti
3 su bardağı su
Soğanları incecik doğrayın. Karalahanayı temizleyip irice doğrayın ve kaynayan tuzlu suda 20-25 dakika haşlayıp iyice süzün. Doğradığınız soğanları geniş bir tencereye yağ koyarak orta ateşte kavurun. Süzdüğünüz karalahanayı soğanların üzerine ekleyin, kavurmaya devam edin. Tuz ve toz biberi ekleyin, tatlandırın. Haşlanmış barbunyaları ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin, kısık ateşte, lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. tencerenin kapağını açın, mısır unu tıpkı tuz gibi yemeğin üzerine serpiştirin ve yemeği karıştırın. 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Etleri kavurun, yemeğe ekleyin.
|
|
Çuhala (Hemşin Rize) Tarifleri Bartın Yemekleri
|
|