| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çubuk Kebabı (Kahramanmaraş) | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107554 
Gönderme Tarihi: 13.May.2015 
1,875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kahramanmaraş Valiliği
 
Hacı Ali Özturan
 
 
250 g kusbası et
 
1 baş sogan
 
1 kg domates
 
yarım kg kıska (küçük sogan)
 
7-8 tane yesilbiber
 
Tuz
 
 
Kusbası et, üzerine dogranan az soganla kendi suyunu bırakıncaya dek haslanır. Üzerine salça ve tuz atıldıktan sonra az sıcak su konarak haslanır. Yeterince haslandıktan sonra suyu bir kaba süzülür.
 
Nar çubuklarına kabukları soyulmuş bir kıska, bir kusbası et, bir dilim domates ve bir yesilbiber dizilir.
 
Yukarıdaki gibi dizilen sisler kenarlı bir tepsiye alınır. Haslamadan artan su üzerlerine dökülür. Sonra domatesler, yesilbiberler ve soganlar yenecek kıvama gelene dek ocakta ya da fırında pisirilir.
 
Çubuk kebabının yanında ayran ve salata bulundurulur. 
 
 
Not: Çubuk kebabı, gerçek anlamda çöplere dizilerek yapılan kebap türlerinden biridir. Bu iş için nar çubukları kullanılır. Nar çubukları pek çok kez kullanılabilir. Ayrıca pek çok agacın çubukları kebaba olumsuz bir tat verir ama nar çubukları öyle degildir. Aksine hosa giden bir tadı vardır. İsi bittikten sonra evlerde ya da lokantalarda yıkanır ve bez torbaların içinde saklanır. Nar çubukları kabukları soyulmus, 20 cm kadar uzunlukta ve siş kalınlıgında olur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çubuk Kebabı (Kahramanmaraş) Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |