| 
 
| 
 
 
 | 
 
Crèpe ve Pan Cake Hamuru | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96876 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2014 
1,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
Yumurtaları teker teker çırpma kabının içine kırınız.
 
Daha önceden hazırlamış olduğunuz, elenmiş ve ölçülü unu, şekeri, tuzu, vanilyayı ilave ediniz.
 
Tuzlu hazırlanan crèpeler için şeker ve vanilya miktarı azaltılmalıdır.
 
Malzemeler çok iyi çırpılmalıdır.
 
Ölçülü sütün 1/4ünü ilave ediniz. İyice çırpınız.
 
Önceden eritilip soğutulmuş tereyağını ilave ediniz.
 
Geriye kalan sütü karışımın içine dökünüz.
 
İyice çırpınız.
 
30 dk. dinlendiriniz. Tekrar çırpınız.
 
Ocağı yakınız
 
Tavayı ocağa koyunuz.
 
Dip kısımlara gelecek kadar yağlayınız.
 
Yağı eridikten sonra yarım kepçe hazırladığınız karışımdan tavaya dökünüz.
 
Tavayı hafifçe sallayarak crèpein altının pişmesini sağlayınız.
 
Tahta spatula yardımı ile ters çeviriniz.
 
Çevirdiğiniz tarafı da aynı şekilde pişiriniz.
 
Pişen crèpei yağlı kağıt üzerine alınız.
 
 
Not: Kaygana ve pan cakeler daha kalın hazırlamalısınız. Pan cakeleri fırında da pişirebilirsiniz. Crèpeler ince olmalıdır. Crèpelerin kenarları dantel gibi olmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Crèpe ve Pan Cake Hamuru Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |