| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çörekotlu Pilav | 
 
  | 
asude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99690 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014 
1,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 yemek kaşığı arpa şehriye
 
2 yemek kaşığı çörekotu
 
Tuz
 
3 su bardağı soğuk su
 
 
Margarin tencereye alınarak biraz eritilir. Erimeye başladığında şehriyeler ve çörekotları eklenir. Çörekotlarının kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ardından pirinçler eklenir. Karıştırılıp kavrulur. Üzerine 3 su bardağına yakın su eklenir (sıcak olmayacak) ve kapağı kapatılır. Kaynayınca tuzu eklenip bir kere karıştırılır bırakılır. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Altını kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ki pilav tane tane olsun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çörekotlu Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |