| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Çöpçatan Kek Tarifleri Çikolatalı Kek Tarifleri
| 
 |  
| Çöpçatan Kek |  
|  | Kabul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.04.2006
 Mesajlar: 116
 Şehir: Artvin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6497 Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
 2,643 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 
 Kullanılacak Malzemeler
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı un
 1 su bardağı irmik
 ½ su bardağı sıvıyağ
 1 su bardağı ılık süt
 1 su bardağı toz şeker
 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 3 adet orta boy tatlı elma
 
 Hazırlanma Şekli
 
 . Öncelikle, derin bir kapta oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri çatalla köpük köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın.
 . Sonra, ılık süt ve sıvıyağı ekleyerek çatalla çırpmaya devam edin.
 . Şimdi de; üzerine irmik un ve kabartma tozunu aktarıp kaşıkla iyice karıştırın.
 . Diğer taraftan,elmaları soyup rendeleyin.
 . Elmaları ellerinizle sıkarak suyunu çıkarın.
 . Suyunu sıktığınız elmaları ve çekilmiş ceviz içini de hamura ilave edip yine karıştırın.
 . Artık yumuşamış margarinle iyice yağladığınız kalıba boza kıvamındaki kek hamurunu boşaltabilirsiniz.
 . Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri koyu kahverengi oluncaya kadar, 35 dakika pişirin.
 . İyice pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdanı keke batırıp çıkarın. Hamur kürdana yapışmamışsa kek pişmiş demektir.
 . Son olarak, fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın.
 . Sonra kalıbından çıkarıp üzerini hindistancevizi ve çekilmiş fıstıkla süsleyerek servise sunun.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |