Alt taban:
1 paket bisküvi
50 gr tereyağı
Krema:
300 gr labne
1 buçuk su bardağı süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 vanilyatozu
1 paket Çiya Aç-Kat
3 silme yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişasta
Bisküvileri toz haline getirin.
Tereyağını eritin ve bisküvilerle karıştırarak kelepçeli kabın tabanına düz bir şekilde yerleştirin.
Hazırlanan alt tabanı buzdolabında bekletin.
Derin bir kaba labne, süzme peynir ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Üzerine, karıştırmaya devam ederken tek tek yumurtaları ekleyin. Şeker, vanilya tozu, Çiya Aç-Kat ve mısır nişastasını ekleyip karıştırın, kelepçeli kalıba ekleyin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve 24 saat bekletin.
|