|
|
CİVCİV FIRIN ÇEVİRMESİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81887
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2012
1,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yarka (her biri 400 gramlık)
1/2 su bardağı Sebze Karışımı (1 tatlı kaşığı karıştırılmış)
1 çorba kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ (100 gram)
1 su bardağı esmer et suyu
1) Civcivlerin içlerini ve dışlarını tuzlayıp biberleyip küçük bir kaba butlarının üzerine yerleştiriniz.
2) Yağını üzerlerine sürüp, ortadan hızlı hararette fırına koyunuz.
3) Zaman zaman fırından çıkarmadan kabındaki yağdan bir kaşıkla üzerlerine dökerek 5 dakika kızartıp öbür budunun üzerine yan yatırınız, aynı şekilde yağlayıp 5 dakika daha kızartınız.
4) Sonra sırtüstü yatırıp aynı şekilde 10 dakika daha kızartınız ve civcivleri tencereden çıkarınız.
5) Tencereye sebzeleri ilâve edip 2 dakika kavurunuz ve yağını süzünüz.
6) 1 dakika kaynatıp Esmer Et Suyu'nu da ilâve ederek 2 dakika daha kaynattıktan sonra tekrar süzdürünüz.
7) Civcivlerin üzerlerine biraz kızarmış tereyağı sürünüz. Sosunu ayrı olarak servis yapınız.
Not: Civciv pilicin küçüğüdür. Civciv ortadan yarılmaz, sofraya bütün olarak götürülür, sofrada elle yenir.
|
|
CİVCİV FIRIN ÇEVİRMESİ Tarifleri Çulluk Tarifleri
|
|