|
Çıtır Sokak Simidi |
|
zehirli sarmaşık
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Polatlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc118985
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2016
979 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sedef Batı
2-3 su bardağı un
1 paket yaş maya veya 1 paket instant maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pekmez
1-2 su bardağı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içine 1 su bardağı ılık suda erittiğiniz yaş mayayı ilave edin. Tuzu şekeri ve zeytinyağını döküp hepsini karıştırın. Üzerine yavaş yavaş aldığı kadar un ekleyip bir elinizle hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan kulak memesinde bir hamur elde edin. Hamuru ne kadar yoğurursanız simitleriniz o kadar lezzetli olacaktır. Hamuru 6-8 parçaya ayırın ve dinlenmeye bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. istediğiniz büyüklükte simit şeklinde hamurlarınızı açın. Simit halkalarının girebileceği büyüklükte bir kabın içinde 1 su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Düz bir tepsinin içine kavrulmuş susamlarınızı dökün ve her simit halkasını önce pekmeze sonra da susama batırıp fırın tepsisine yerleştirin. önceden 220 derecede ısıtılmış fırına tesiyi yerleştirin ve fırının ısısını 180 dereye düşürerek bir saat pişirin.
|
|