Fava için:
Kuru iç bakla (kabuksuz) 600 g
Sogan 1 adet
Havuç 1 adet
Zeytinyağı 1 su bardağı
Seker 1 tatlı kasığı
Tuz 1 tatlı kasığı
Su 4 su bardağı
Çıtır soğan için:
Orta boy sogan 2 adet
Soda ½ sise
Un ½ su bardağı
Mısır nisastası ½ çay bardağı
Mısır unu 1 yemek kasığı
Galeta unu 1 su bardağı
Sıvı yag 1 su bardağı
Karabiber 1 çay kasığı
Tuz 1 çay kasığı
Favayı hazırlamak için; baklaları bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar ılık su ilave ederek bir gece oda sıcaklığında bekletin.
Ertesi gün baklaları yıkayın. Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 180 °C moduna getirin.
Zeytinyağının yarısını haznede ısıtın. Gelisi güzel dogranmıs havuç ve soganı 3 dakika soteleyin.
Baklaları,sekeri ve tuzu ilave edin.Üzerine suyu ekleyerek kapağını kapatın. Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Düdüklü Baklagiller moduna alın ve malzemeleri 20 dakika pisirin.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin.
Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.
İçerideki malzemeyi derin bir kaseye aktarın. Biraz ılındıktan sonra kalan zeytinyağını da ekleyip blender ile pürüzsüz hale getirin.
Çıtır soganı hazırlamak için; berin bir kase içinde un, nisasta, mısır unu, tuz, karabiber ve sodayı çırparak boza kıvamında bir harç hazırlayın.
Ayrı bir kaba galeta ununu koyun. Soganları soyun ve çok ince olmayacak sekilde dilimleyip elinizle katmanlarından ayırın.
Soganları tek tek, önce hazırladığınız harca sonra da galeta ununa bulayın.
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 180 °C moduna getirin. Sıvı yağı haznede kızdırın. Kızan yagda panelediginiz soganları kızartın.
Kızaran soganları havlu kağıt üzerine alarak fazla yağından arındırın.
Servis tabağına aldığınız favanın ortasına kasığın sırtı ile bir çukur açın ve soganları bu çukura yerlestirin.
Ilık olarak servis edebilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|