½ adet göbek salata
2 dilim tost ekmeği
1 demet maydanoz
2 adet ançuez filetosu
1 adet Keskinoğlu Tavuk göğüs
1 adet Keskinoğlu yumurta sarısı
30 g krema
30 g hardal
15 g ançuez ezmesi
20 g parmesan
1 yemek kaşığı sirke
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı Ravika Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Göbek salataları bol su ile yıkayıp 15 dakika suda bekletin. Daha sonra salataları doğrayıp, havlu kağıt ile kurutun. Sosu hazırlamak için Ravika zeytinyağı hariç bütün malzemeyi oval bir kapta çırpma teli ile karıştırın. Zeytinyağını karışıma yedirin. Salata yapraklarını sosa ilave ederek harmanlayın. Hazırladığınız salatayı geniş bir kâseye alarak üzerine kızarmış tost ekmekleri, doğranmış maydanoz, ançuez ve filetoları koyun. Tavuk göğüslerini bıçak yardımı ile açın. Tuz ve karabiber ilavesi ile tatlandırın. Önceden kızdırılmış tavaya biraz yağ ilave edin. Tatlandırdığınız tavukları tavaya alın ve pişirin. Sezar salatanın üstünde servis edin.
|