|
|
Çıtır Hindi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109139
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2015
3,432 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
Birkaç adet hindi göğsü
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı toz biber
Tuz
1/2 su bardağı un
Karabiber
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1. Hindi göğüs parçalarını döverek incelttikten sonra kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kabın içerisinde güzelce harmanlayın.
2. Baharat karışımını hindilerin iki tarafına da serpin ve 30 dk. kadar bekletin.
3. Un, yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı kaplara koyun.
4. Baharatla kaplanmış hindi göğüs parçalarını, önce una daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın.
5. Tavada 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın ve hindi göğüslerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
6. Ardından yüksek ateşte 3 dk. kadar kızartın ve spatulayla göğüslerin öbür yüzlerini çevirin ve aynı şekilde pişirin.
7. Şinitzelleri limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.
|
|
Çıtır Hindi Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|