| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çıtır Halkalı Tatlı | 
 
  | 
şanverdi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130851 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2017 
1,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Çorba Kaşığı İrmik
 
1 Çorba Kaşığı Nişasta
 
2 Su bardağı Su
 
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
 
2.5 Su bardağı Un
 
4 Adet Yumurta
 
Tuz
 
Şerbeti İçin:
 
1 Dilim Limon
 
2.5 Su bardağı Su
 
3.5  Su bardağı Toz Şeker
 
Kızartmak İçin:
 
Sıvı Yağ
 
Süsü İçin:
 
Fıstık
 
Hindistancevizi
 
 
Tatlımızın hazırlığına ilk olarak şerbetle başlıyoruz. Bir tencereye ölçümüzdeki şeker, su ve limonu koyup 5-6 dk. kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıp tatlımızın hazırlığına geçiyoruz. Bir tencereye suyu döküp kaynatıyoruz. Toz şekeri, tuzu, yağı ilave edip erittikten sonra tek hamlede unumuzu içine döküp tahta kaşıkla ezerek hamuru 2-3 dk. pişiriyoruz. Hazır hâle gelen hamuru soğutmaya alıyoruz. Parmak dayanabilecek ısıya gelince tek tek yumurtaları kırıp yediriyoruz. En son irmiği ve nişastayı da ilave edip yoğurduktan sonra elimizi yağa batırarak ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alıp, yuvarlayıp, ortasını parmakla delip bol soğuk yağın içine bırakıyoruz. Tavamız büyükse tek seferde ya da iki partide hamurlarınızı kızartabilirsiniz. Tavanın altını yakıp hamurlar nar gibi olana kadar kızartıyoruz. Kevgirle yağdan alıp direkt soğuk şerbetin içine bırakıyoruz. Yağa batırdığınız kevgiri asla şerbete temas ettirmeyin. Aksi takdirde yağ patlayıp kazalara sebep olabilir. Tatlılarımızı şerbetle karıştırıp 5 dk. beklettikten sonra servis tabağına alarak üzerini yeşil fıstık ve Hindistan ceviziyle süsleyip soğutmadan servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çıtır Halkalı Tatlı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |