| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çıtır Çerezli Tart | 
 
  | 
garbi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115191 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2016 
1,550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Çerezli karışım:
 
75 gr margarin
 
4 yemek kaşığı bal
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 poşet Şekerli Vanilya
 
1 su bardağı tuzsuz badem Yarım su bardağı ceviz içi
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 poşet Krem Şanti
 
1 su bardağı soğuk süt
 
Hamur:
 
1 paket Tart Unu veya Un
 
1 yumurta
 
125 gr margarin
 
3 yemek kaşığı su
 
 
Çerezli karışım: Bademleri 15 dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve yaprak şeklinde ayırın. Margarin, bal, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencerede eritin. Üzerine badem, ceviz ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Tarifine göre hazırladığınız krem şantiden 1 su bardağı ilave edip 7-8 dakika kaynatın.
 
Hamur: Tart unu yumurta, sanayağ ve suyla tarifine göre hazırlayın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin. 175°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çıtır Çerezli Tart Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |