Hamuru için:
½ su bardağı süt
½ su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kaymak
1 paket ınstant kuru maya
1 su bardağı erimiş margarin
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 bağ çiriş otu
1 kase tulum peyniri
1 yemek kaşığı kekik
½ yemek kaşığı susam
½ yemek kaşığı çörekotu
3 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Kuru maya ılık sütte eritilir. Margarin, yoğurt ve kaymak bir kaba dökülür. Üzerine sütte eritilen kuru maya eklenir. Aldığı kadar un koyularak hamur yoğurulur. Bir bağ çiriş otu incecik kıyılır. Doğranan çiriş otu tulum peyniri, kekik, susam, çörekotu, karabiber ve pul biberle harmanlanır. Mayalanan hamur ikiye bölünür ve elle genişletilerek açılır. Açılan hamur sana yağı sürülüp un serpilen tepsiye bir tanesi açılarak yerleştirilir. Çiriş otlu iç harç hamurun üzerine serpilir ve üzeri ikinci açılan hamurla kapatılır, kenarları sıkıştırılır. Ardından tepsideki çöreğin ortası kabarmaması için açılır. Bir yumurtanın sarısı çöreğin üzerine sürülür ve fırında pişirilip dilimlenir.
|