| 
 | 
| Cırıkta (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82940 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
 9,515 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 2 su bardağı sıvı yağ
 1 kg. un
 100 gr. tereyağ
 1 tatlı kaşığı kuru maya
 Tuz
 Aldığı kadar ılık su
 
 Un çukur bir kaba konur malzemeler katılır. Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Odun ateşi ile kızdırılmış sacın üzerine bu hamurdan bir kepçe dökülerek hemen yayılır. Ters düz yapılarak
 pişirilir. Tepsiye alınınca yağlanır. (Arzu edilirse içine istenilen malzemeler de katılabilir. Duru pekmeze bandırılarak yenir.
 
 Not: Bu yemeğin bir diğer adı; Akıtma ya da Cızlak ya da Krep tir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |