| 
 | 
| Cırık Tatlısı (Küre Kastamonu) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc167850 Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2022
 353 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://kure.bel.tr
 
 Maya
 50 gr. nişasta
 Su
 Yağ
 Şeker
 1 yumurta
 
 Ekmek hamuru mayası bir yumurta ve bir kaşık nişasta ile katı bir kıvama gelene kadar çırpılır ve sonra mayalanması için bir kaba alınarak ağzı kapatılır. Mayalanma gerçekleştiğinde hamur el ile sıkılarak baş parmak ve şehadet parmağı üzerinden çıkan hamur kaşıkla alınarak bir tavada kızarmakta olan yağ içerisinde hafifçe kızartılır ve yağı süzülerek alınır. Biraz dinlendikten sonra ağda yapılmış şerbet dökülerek yenir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |