Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Denizli Yemekleri > Çine usulü tarhana (Aydın) (1 adet - 125,106 defa bakıldı)

Çine usulü tarhana (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çine usulü tarhana (Aydın)

selin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.06.2008
Mesajlar: 21
Şehir: konya
Kısa URL: https://ml.md/lc28024
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2008
21,102 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg yağlı süzme yoğurt
1.5 kg soğan
1.5 kg etli kırmızı biber (salçalık biber)
1.5 kg kırmızı tarla domatesi
3 kg göce (tarhana için hazırlanmış öğütülmüş buğday)
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
1 bağ taze nane
2 bardak su

Kuru soğan, kırmızı biber ve domates yıkanır, ayıklanır doğranır. İki bardak suyun üzerinde geniş bir tencerede kaynatılır. Sebzeler pişince ayıklanmış tekrar bağ yapılmış taze nane bağ halinde içine atılır, 10-15 dk daha kaynatılır. nane içinden alanır, karışım el blendırından geçirilir. İçine ayıklanımış, tuzla dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt ve göce karıştırılıp yoğurulur. 48 saat kadar bekletilir. Tepsilere kaşık kaşık dökülür. Kuruyunca çevrilir. Temiz bir ortam varsa açık havada güneşe de konur. Kuruyan hamurlar elle küçültülür. Tekrar blendırdan geçirilerek ince bulgur büyüklüğüne getirilir. Tekrar tepsiye dökülür. 5-6 gün tepside iyice kurutulur, saklama kabına alınır. Bu tarhana pişirişirilirken tereyağında domates kavrulur biraz salça eklenir, bir kişi için tepeleme bir kaşık hesabı ile tarhana konur. Biraz daha kavrulur. Bir kişi için bir bardak soğuk su ile açılır. Biraz tuz eklenir. Afiyet olsun...






Çine usulü tarhana (Aydın) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Çine usulü tarhana (Aydın) 125,106 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort