1 tabak Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı
 
80 ml zeytinyağı
 
100 gr badem (kabuksuz)
 
2 adet pırasa (ince kıyılmış)
 
1 adet soğan (halka doğranmış)
 
100 gr mantar (ince dilimlenmiş)
 
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
 
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
 
2 çorba kaşığı soya sosu
 
 
Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında bademleri sararıncaya kadar, karıştırarak yaklaşık 5 dak. soteleyin ve ayrı bir kaba alın.
 
Kalan yağı tavaya ilave edin ve ısıtın. Pırasa, soğan ve mantarı katıp 5 dak. soteleyin.
 
Piliç göğüs kuşbaşıları ilave edip 5 dak. daha karıştırarak soteleyin.
 
Etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 10 dak. pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve soya sosunu ilave ederek karıştırın.
 
Hazırladığınız bademle süsleyip, haşlanmış pirinç ile servis yapın.
 
 
 
  
 |