Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çin Yemekleri > Çin Usulü Kuzu Budu (1 adet - 49,920 defa bakıldı)

Çin Usulü Kuzu Budu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çin Usulü Kuzu Budu

şeb-i yelda
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.12.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc31666
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,615 defa indirildi / yazdırıldı




1 kuzu budu (yaklaşık 1,5 kg; bütün yağları alınmış)
1 çorba kaşığı ayva (ya da elma) marmeladı
600 g kum havucu (sapları kesilip, kazınmış)
600 g arpacık soğanı (soyulmuş)
1/2 tatlı kaşığı ararot (1 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş)
Marinadı:
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı anason
12 diş karanfil
1 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
3 ince portakal kabuğu şeridi
1-2 kurutulmuş acı sivribiber
12 cl. (1/2 su bardağı) soya sosu
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz et suyu (ya da tavuk suyu)
2 tatlı kaşığı tozşeker
4 diş sarımsak (kabukları soyulmamış)

Marinadı hazırlamak için tarçın, anasonlar, karanfiller, tane karabiberler, portakal kabuğu şeritleri ve acı sivribiberleri bir tülbende sarıp, tülbendin ağzını uzun bir iplikle bağlayın. Soya sosu, et suyu (ya da tavuk suyu), tozşeker ile 50 cl. (2 su bardağı) suyu, iki kulplu bir emaye tencereye koyup, karıştırın. Tencereyi orta ateşe oturtup, tıkırdamaya başlayıncaya kadar, tozşekerin erimesi için sürekli karıştırın. Tıkırdamaya başlayınca sarımsakları ve hazırladığınız tülbent torbayı içine koyup (ipliğin ucunu, tencerenin kulplarından birine dolayın), ateşi kısın ve karışımı üstü açık olarak, 30 dakika pişirin (yüzeyde köpükler biriktikçe, kaşıkla alıp atın).
Marinadı pişirme süresinin bitiminde, ateşi iyice açıp, kuzu budunu tencereye koyarak, harlı ateşte 3 - 3,5 dakika pişirin. Altüst edip, 3 - 3,5 dakika daha pişirdikten sonra, ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, budu 30 dakika daha pişirin (15 dakika geçince altüst edip, yüzeyde birikmiş köpükler varsa kaşıkla atın). Tencereyi ateşten alıp, eti marinat içinde oda sıcaklığına ininceye kadar soğuttuktan sonra, tencereyi buzdolabına kaldırıp, budu marinat içinde 12 saat (birkaç kez altüst edin) soğutun.
Soğutma süresinin bitimine doğru, fırınınızı 230 °C'a ısıtın. Tencereyi buzdolabından alıp, budu marinattan çıkarın ve sallayarak, üstündeki fazla sıvıyı akıttıktan sonra, bir fırın tepsisine oturtulmuş tel ızgara üstüne yerleştirin (tenceredeki marinadı 2 kâseye bölüştürerek, bir kenara bırakın). Tepsiyi fırına verip, budu 10 dakika pişirdikten sonra, fırın sıcaklığını 180 °C'a düşürün. Budu tel ızgarayla birlikte, içi soğuk su dolu bir kabın üstüne oturtup, üstüne sık sık kâselerin birindeki marinattan ve ayva (ya da elma) marmeladından sürerek, fırında 1 saat (çok pişmiş istiyorsanız 1 saat 20 dakika) daha pişirin.
Bu arada, sosu hazırlamak için, ikinci kâsedeki marinadı, tel süzgeçten bir tencereye süzüp, tencereyi orta ateşe oturtarak, marinadı bir taşım kaynatın. Kaynayınca kum havuçlarını koyup, ateşi kısarak, havuçları 5 dakika pişirin. Arpacık soğanlarını ekleyip, havuçlar ve soğanları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Sonra havuçları ve soğanları delikli kepçeyle, bir tabağa çıkarıp, sıcak kalmalarını sağlayın.
Tenceredeki pişme suyunu, tel süzgeçten başka bir tencereye süzün. Budu pişirme süresinin bitiminde, tepsiyi fırından alıp, budu bir servis tabağına aktarın. Fırını söndürüp, tabağı sönmüş ve kapağı açık fırında, 15 dakika bekletin. Tel ızgaranın altına yerleştirmiş olduğunuz kaptaki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağları alıp, kabı harlı ateşe oturtarak, içine kâsedeki marinattan 3 çorba kaşığı katın. Kaynamaya başlar başlamaz tencereyi ateşten alıp, dibini spatulayla kazıdıktan sonra, içindeki karışımı tel süzgeçten, sebzelerin suyunu süzmüş olduğunuz tencereye geçirin. Tencereyi harlı ateşe oturtup, karışımı 1 - 2 dakika kaynattıktan sonra, 15 cl. (3/5 su bardağı) soğuk su ve erimiş ararotu ekleyip, sosu koyulaşıncaya ve saydamlaşıncaya kadar (2 - 3 dakika) kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir kâseye aktarın.
Fırındaki servis tabağını alıp, budun çevresine haşlanmış kum havuçları ve arpacık soğanlarını yerleştirin ve sofrada dilimleyerek, yanında sosuyla servis yapın.






Çin Usulü Kuzu Budu Tarifleri Çin Yemekleri



(1 adet Çin Usulü Kuzu Budu 49,920 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort