3 adet yumurta
Yarım demet ıspanak
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Ispanak çok güzel yıkandıktan sonra rondodan geçirilir. Yumurtanın birinin sarısı ayrılır. 2 yumurta, 1 yumurta beyazı süt, ıspanak, sıvıyağ bir kaba konur ve çatalla iyice karıştırılır. Tuz, kabartma tozu ve toplanana kadar un ilave ederek yoğrulur. Hamurdan iri ceviz kadar parçalar alınır. Parmak uçlarıyla çay tabağı çapında açılır. Ezilmiş peynir konur, katlanır ve kenarlarına bastırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|