2 adet yufka
125 gram margarin
2 su bardagı çilek kompostosu suyu
250 gram çilek
2 çorba kaşıgı tuzsuz lor peyniri
2 corba kaşıgı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşıgı pudra şekeri
Margarini tavaya alıp, eritin. Birinci yufkayı yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı koyup, yağı gezdirin. Yufkaları küçük bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dışında kalan yufka..parçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine komposto suyunu gezdirin. Çilekleri ayıklayıp, küçük doğrayın. Lor ve cevizle karıştırın. Malzemeyi yufkanın bir kenarına koyun. Rulo biçiminde katlayın. Üzerine pudraşekeri serpin. Dilimleyerek, servis yapın.
|