Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çilekli Soğuk Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Soğuk Pasta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168412
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2022
146 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Taban:
0,5 çay bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı süt
25 g oda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
8 adet çilek
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı
0,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
10 adet çilek
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta akını bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta sarısı, toz şeker, süt, tereyağı, vanilya aroması ve un karışımını ayrı bir çırpma kabına alıp 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını ekleyip mikserin düşük devrinde kısa süre çırpın. Hamuru kalıba alıp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
3 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
8 adet çileği küçük küpler şeklinde kesin. Yarım su bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiden 1 yemek kaşığı alıp üst süsleme için ayırın. Soğuyan pudingi mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın ve üzerine krem şantiyi ilave edin. Mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine küp şeklinde doğranmış çilekleri ve fındık kırığını ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün ve üzerini düzeltin.
Çilekleri iri parçalara kesip mutfak robotunda püre haline getirin. Ayırdığınız krem şantiyi bir çırpma kabına alın ve üzerine yarım çay bardağı soğuk sütü ilave edin. Mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın ve kalıptaki kremanın üzerine yayın. Üzerine püre halindeki çileği döküp yayın. Bir kaşığın sapını kullanarak çilek püresi ve onun altındaki krem şantiyi hareli olarak birbirine geçecek şekilde karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin. Süre sonunda dondurucudan alın, kalıptan çıkarın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.







Çilekli Soğuk Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(1 adet Çilekli Soğuk Pasta 271 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort