1 litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
2 çorba kaşığı pirinç unu
 
Yarım paket sade bisküvi
 
Yarım kg çilek
 
 
Süt, şeker, yumurta, vanilya, nişasta ve pirinç unu çelik tencereye konur. Tel çırpıcıyla pürüz kalmayana kadar karıştırılır. Sonra ateşe yerleştirilir. Karıştırarark pıtırdayana kadar pişirilir. 6 adet kup bardağının iç kenarına ince dilimlenmiş çilekler dizilir. Muhallebinin yarısı konur. Ortasına robotta çekilmiş bisküvi tozu konur. Üzeri muhallebiyle tamamlanır. Çilek dilimleri üzerine konur. Soğuyunca servis yapılır.
  
 |