| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çilekli Parseller | 
 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4569 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006 
2,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Hamur için:
 
10 çay bardagi un
 
250 gr. margarin
 
2 yumurta sarisi
 
1 tutam tuz
 
12.5 çorba kasigi toz seker
 
Kremasi için:
 
2.5 bardak süt
 
1 paket vanilyali puding
 
5 corba kasigi toz seker Üzeri için: 1.5 kilo çilek
 
1 bardak file badem
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Firini 180 derece isitin. Unu, sekeri, margarini, yumurta sarilarini ve tuzu
 
yogurun. Koyu kivama gelince elinizle yogurmaya devam edin. Hamuru
 
top haline getirip alüminyum kagida sarin. 1 saat buzdolabinda bekletin.
 
Firin tepsisini yaglayin. Hamuru açin ve yerlestirin. Firinin orta kisminda
 
20 dakika pisirin. Sogumasi için bekletin. Kremasi için 5 çorba kasigi sütü,
 
sekeri ve puding tozunu karistirin. Kalan sütü tencerede kaynatip puding
 
malzemelerini ekleyip karistirin. Hemen ocaktan alin ve iyice sogutun.
 
Kremayi tepside pismis hamurun üzerine yayin. Çilekleri de kremanin
 
üzerine dizin. File badem ile süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çilekli Parseller Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |