20 adet küçük boy çilek
5 adet milföy hamuru
Yarım çay bardağı krema
1 kahve fincanı file antepfıstığı
Krema için:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine:
2 kahve fincanı pudra şekeri
Krema için süt, toz şeker, un, yumurta, vanilya ve tereyağını karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Her bir milföyü dört eşit parçaya bölüp, 20 parça milföy elde edin. Bir parça milföyün üzerine 1 çay kaşığı krema sürüp, 1 adet çilek yerleştirin. Daha sonra bir tutam antepfıstığı koyup, dört ucundan bohça şeklinde kapatın. Kalan milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
|