| 
 
 
 | 
Çilekli İrmikli Muhallebi | 
  | 
sülük 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143707 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019 
794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı toz şeker
 
6 su bardağı süt
 
6 yemek kaşığı irmik
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 adet damla sakızı
 
Süslemek için:
 
2 yemek kaşığı antepfıstığı tozu
 
2 su bardağı çilek
 
 
Tencerede sütü kaynatın. Toz şekeri küçük bir tavaya koyun. Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın. Tereyağı, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin.
 
Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın. Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın. Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Çilek ve dövülmüş antepfıstığıyla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |