3 büyük olgun domates
1 su bardağı taze çilek (sapları ayıklanmış)
1/2 kırmızı biber
1 küçük salatalık (kabukları soyulmuş)
1 küçük kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı elma sirkesi veya balzamik sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Soğuk su (isteğe bağlı, kıvam ayarı için)
Taze fesleğen ya da nane yaprakları (servis için)
Domates, çilek, salatalık, kırmızı biber, soğan ve sarımsağı iri parçalara doğrayın.
Tüm malzemeleri bir blender ya da mutfak robotuna aktarın.
Üzerine sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin.
Malzemeleri tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Daha akışkan bir kıvam isterseniz bir miktar soğuk su ekleyebilirsiniz.
Gazpachoyu buzdolabında en az 1 saat soğumaya bırakın.
Soğuk servis edilmesi, lezzetini artırır.
Soğuyan çorbanızı kaselere paylaştırın.
Üzerine ince doğranmış taze fesleğen ya da nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Dilerseniz yanında çıtır ekmekle sunabilirsiniz.

|