https://www.droetker.com.tr
Taban:
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 limon kabuğu rendesi
75 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı bal
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı krema
Süslemek için:
20 - 25 adet çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
Kalıp:
Kare kalıp (22x22 cm)
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yulaf ezmesi, badem, limon kabuğu rendesi, eritilmiş tereyağı ve balı bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuk süt ve kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kalıptaki tabanının üzerine yayın.
Çilekleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine sıralayın. Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Buzdolabına alın, 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
|