|
|
Çilekli Çikolata Soslu Toplar (Fransa) |
|
Yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2006
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc6442
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
3,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler;
- 1 cup=250 ml=1 buyuk su bardagi su
- 3 yemek kasigi=45 ml tereyağ
- 1 yemek kasigi=15 ml seker
- 1 tatli kasigi=4 ml limon kabugu rendesi
- bir tutam tuz
- 1 kap=250 ml un
- 4 yumurta
- pudra sekeri
- erimis cikolata yada cikolata sosu ( ben 40 gr kadar cikolatayi 3-4 yemek kasigi kadar kremayla karistirip sos yaptim, bu tatliyi 4 tane yaptigimi icin cikolatayi az kullandim. Geri kalan kurabiyelerimi buzluga kaldirdim. Her zaman elimin altinda hazir profiterol kurabiyelerim oldu boylece)
Kremasi;
- 2 kap= 500 ml %35`lik krema yada krem santi yada cirpilinca krem santi kivamina gelen krema
- 1 yemek kasigi=15 ml seker
- 1 tatli kasigi=4 ml vanilya esansi
- 1 kap=250 ml cilek ( asil tarifde cilek, frambuaz vb vardi, ben evde cilek oldugu icin sadece cilek kullandim)
Yapilisi;
- Firininizi 200 C ye ayarlayin. Ilk bes malzemeyi (su, tereyağ, seker, limon kabugu ve tuzu) orta ateste isitin. Kaynayinca ocagi kapatin. Unu bir kerede bosaltin ve tahta kasikla hizli hizli karistirin.
- Karisimi derin bir kaba alin. Mikserle karistirirken yumurtalari her defasinda 1 kere kirip ekleyin. Dorduncu yumurtayi eger gerekli olursa ekleyin. Hamur, ne kurabiye hamuru gibi kati olacak ne de civik olacak. Kurabiye hamurundan biraz daha civik olacak.( Ben 4 yumurtayida ekledim)
- Yaglanmis bir tepsiye karisimdan bir kasik yardimiyla limon buyuklugunde yuvarlak kurabiyeler gibi parcalar koyun.
- 25-30 dk kadar yada uzerleri kizarana kadar pisirin. Firinda piserken asla firinin kapagini acmayin. Pistikden sonra firin tamamen soguyana kadar firininizi acmayin.
- Kurabiyelerinizi ortasindan ikiye ayirin.
- Aralarina hazirladiginiz kremadan koyup kapatin.
- Uzerine cikolata sosu gezdirin. Sos donunca pudra sekeri serpin..
Kremanin Yapilisi;
- Kremayi mikserle cirpin. Ya da krem santiyi tarifine gore hazirlayin. Seker ve vanilya esansini ekleyin. Cilekleride ekleyip kasikla karistirin.
(ben cileklerin cogunu daha sonra kremanin ustune dizdim. Yarisini kremanin icine kattim).
|
|
Çilekli Çikolata Soslu Toplar (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri
|
|