| 
 
| 
 
 
 | 
 
ÇİLEK TOPLU MUHALLEBİ | 
 
  | 
leylak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.05.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36082 
Gönderme Tarihi: 01.May.2009 
2,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
Yarım kg çilek
 
3 çorba kaşığı un
 
4 su bardağı süt
 
6 çorba kaşığı tozşeker
 
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
Çok az margarin
 
 
Çilekleri blendırdan geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun. Süt, tozşeker, portakal kabuğu ve yumurta sarısını ilave edin. Bir telle çırparak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirin. Vanilya ve margarinle, 1 kahve fincanı çilek püresini ekleyin. 5 dakika sürekli karıştırın. Islatılmış kalıplara muhallebiyi koyun. Bir gece buzdolabında bekletin. Diğer tarafta, kalan çilek püresini (dilerseniz 1 çorba kaşığı tozşekerle robotta çekebilirsiniz) dekoratif buz kalıplarına koyun. Buzlukta dondurun. Muhallebi ile birlikte servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ÇİLEK TOPLU MUHALLEBİ Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |