2'şer adet elma ve muz
6 dilim ananas
6 adet kayısı
3 adet şeftali
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı toz şeker
Sos için:
750 gram çilek
1 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı (silme) nişasta
Meyvelerin kabuklarını soyun. Elma, muz ve şeftaliyi dilimleyin. Kayısıyı ortadan ikiye kesip, çekirdeğini çıkartın. Tavaya tereyağını alıp, eritin. Meyveleri tavaya dizin ve üzerlerine toz şeker serpin. Önlü arkalı kızartın ve servis tabağına alın. Sos için, yıkanmış ve ayıklanmış çileği toz şekerle birlikte blenderden geçirin. Sosu tavaya alıp, içine nişasta ekleyin ve kaynatın. Ocaktan alıp, soğuduktan sonra meyvelerle birlikte servis yapın.
|