MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardagi toz seker
1 paket vanilya
Yarim çay kasigi tuz
1 yemek kasigi su
1 limon kabugu rendesi
2 çay bardagi un
Dolgu:
200 g çilek,
1 paket tart jölesi,
2 yemek kasigi toz seker,
2,5 çay bardagi su 1 paket krem santi,
1,5 çay bardagi soguk süt
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurta ve sekeri çirpin. Sekerli vanilin, tuz, su, limon kabugu rendesi ve unu ilave edip 1-2 dakika daha çirpin. Bu hamurdan yagli kagit serilmis firin tepsisine belirli araliklarla birer yemek kasigi koyun. Bu hamurlara çiçek sekilleri verebilmek için kasik yardimi ile ortalarindan dis kenarlarina dogru belirli araliklarla yayin. Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10-15 dakika pisirin.
Dolgu: Soguttugunuz çiçeklerin yarisinin üzerlerine çilekleri dizin. Tart jölesini toz seker ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazirlayin ve çileklerin üzerine sürün.
Krem santiyi 1,5 çay bardagi süt ile 2-3 dakika çirpin. Krema torbasi ile çileklerin üzerine sikin ve kalan çiçekleri bunlarin üzerine kapatin.
Üzerlerine pudra sekeri serperek servis yapin.
|