İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
4 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Su
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Çay Bardağı Sirke
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Kâse Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Tavada kaynayan suyun içine tuz ve sirke dökülür. Yumurtalar yavaşça, sarısı dağıtılmadan suya kırılır. Sarı kısımların dağılmaması için yumurtaları suya yakın kırmak gerekir.
Sarı kısımlar kayısı kıvamına gelince tavanın kapağı kapatılır, ateş kısılır ve 2-3 dakika pişirilir.
Yoğurt ve dövülmüş sarımsak servis tabağına konur, pişen yumurtalar delikli kepçe ile üzerine yerleştirilir.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir, köpüklenince ocaktan alınır, içine pul biber serpilir ve yumurtaların üzerine boca edilir.

|