| 
 
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı ayçiçek yağı
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı hindistancevizi
 1 çay bardağı süt
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 sosu için;
 1,5 paket kare bitter çikolata
 1 çorba kaşığı margarin
 1 çorba kaşığı hindistancevizi
 
 Yumurta ve pudra şekeri iyice çırpılır, üzerine diğer malzemeler eklenir, karıştırılır, yağlanmış kek kalıbına dökülür, 175 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir. Kek ılırken çikolata ve margarin benmari usulü eritilir, servis tabağına ters çevrilmiş kekin üzerine gezdirilir, hindistancevizi serpilir, donunca servise sunulur.
 
 
 |