| 
 
 
 | 
Çikolatalı Sufle | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169820 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2023 
265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 çay bardağı toz şeker
 
50 g tereyağı
 
80 g bitter çikolata
 
2 yumurta sarısı
 
0,5 çay bardağı süt
 
2 yumurta akı
 
Üzeri için:
 
1 - 2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
Kalıp:
 
4 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı
 
 
Kalıpları tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 210 °C
 
Turbo pişirme: 200 °C
 
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin ve toz şekeri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı ve çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın, 3 dakikabekletip yumurta sarılarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ve sütü ilave edip karıştırın.
 
Yumurta aklarını bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırparak kar haline getirin. Yumurta akını hazırladığınız çikolatalı karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırarak yedirin. Hazırladığınız kaselere üst kısımlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve fırının orta rafında pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 11 - 12 dakika
 
Fırından çıkarıp arzuya göre üzerlerine pudra şekeri serperek bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Sufle | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177592 
Gönderme Tarihi: 03.May.2024 
245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket bitter çikolata
 
Yarım su bardağı un
 
3 yumurta
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
Servis için:
 
Krema
 
Pudra şekeri
 
 
Çikolata ve tereyağını kısık ateşte benmari usulü eritin. Eridiğinde unu ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Çırpma kabında yumurtaları ve şekeri beyazlayıp köpük olana kadar çırpın. Ardından çikolatalı hamur karışımını yumurtalı bu karışıma ekleyip orta hızda çırpmaya devam edin. Akışkan bir kıvam alacak. Sufleyi pişireceğiniz kapların içini yağlayın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kontrollü olarak 10-15 dakika pişirin. Sıcakken servis edin. Üzerine pudra şekeri serpin. Yanına krema ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Sufle | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179661 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2024 
120 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
100 gram bitter çikolata (kuru)
 
80 gram tereyağı
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
2 adet yumurta
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
 
1/2 su bardağı un
 
Bir tutam tuz
 
1/2 su bardağı süt
 
Tereyağı (kapsama için)
 
Toz şeker (kapsama için)
 
 
Çikolatayı ve tereyağını bir cam veya metal kaseye alın.
 
Kaseyi bir tencerenin üzerine oturtarak (benmari usulü) orta ateşte karıştırarak eritin. Çikolata ve tereyağı tamamen eridiğinde karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Yumurta ve yumurta sarısını bir kapta toz şekerle çırpın. Karışımın rengi açılana ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
 
Vanilin kullanıyorsanız, şimdi ekleyin.
 
Çikolata ve tereyağı karışımını, yumurta karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
 
Unu eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
 
Sütü ekleyin ve karışımı pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
 
Sufle kalıplarını tereyağı ile yağlayın.
 
Kalıpların tabanını ve kenarlarını toz şekerle kaplayın. Şeker, suflenizin kalıptan kolayca çıkmasını sağlar.
 
Hamuru hazırladığınız kalıplara dökün, kenarlarına kadar doldurmayın çünkü pişerken kabaracaktır.
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Suflenizin üstü kabarıp, biraz çatlamış olmalı. İç kısmı yumuşak ve akışkan olmalıdır.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 14.03.2025
  
 | 
Çikolatalı Sufle | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184916 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2025 
80 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 g bitter çikolata
 
100 g tereyağı
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı un
 
Bir tutam tuz
 
Üzeri için pudra şekeri
 
 
Küçük bir tencerede tereyağı ile birlikte çikolatayı kısık ateşte eritin. Hafifçe soğumaya bırakın.
 
Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Karışım beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
 
Eritilmiş çikolatayı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. Un ve bir tutam tuzu ekleyip spatula ile karıştırın.
 
Sufle kaplarını tereyağıyla yağlayıp hafifçe unlayın. Karışımı kaplara paylaştırın.
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin. (Dışı pişmiş, içi akışkan kalmalı.)
 
Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpin, dilerseniz yanında vanilyalı dondurma ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |