|
Çikolatalı Sufle |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162308
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2022
669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
50 gram rendelenmiş (1 paket 80 gram) bitter çikolata
2 adet yumurta
1 su bardağından
1 parmak eksik toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
Krema
Pudraşekeri
Çilek
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpıcı ile iyice çırpın. Sıvı yağ, krema, çikolata ve kakaoyu ilave edip, çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağı ile düdüklü tencerenin içini yağlayın ve hazırladığınız karışımı içine boşaltın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte düdüklü tencerenin birinci kademe ayarında, 13 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika sonra tencerenin kapağını açın. Servis tabağına çıkarın ve üzerine krema gezdirip, pudra şekeri serpin. Çilekle süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
|
Çikolatalı Sufle |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162386
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kuvertür bitter çikolata
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Süslemek için:
Çilek
Tereyağını kısık ateşte eritin. Kuvertür bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın ve ocaktan aldığınız tereyağının içine katıp, karıştırarak erimesini sağlayın. 2 adet yumurta ve 4 adet yumurta sarısını tozşekerle çırpın. İçine elenmiş un ve vanilya katıp, karıştırın. Bir tutam tuz ve çikolatalı tereyağını ekleyip, bir yandan da karıştırmaya devam edin. Suflenin kolay çıkması için sufle kaplarını yağlayıp, unlayın. Kapların üst kısımlarında 1'er parmak boşluk kalacak biçimde karışımdan koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve hafif ılındıktan sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Çilekle süsleyip, servis yapın.
|
Çikolatalı Sufle |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162770
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Bir tutam vanilya
Yarım su bardağı kakao
1 paket bitter çikolata
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Krema
Margarini eritip, unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Toz şeker, vanilya, kakao, tuz ve rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Karışım kaynamaya başlayınca, ayrı
bir kapta çırptığınız yumurta sarılarını ekleyip, 2 dakika pişirin. Başka bir yerde yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın. Önceden hazırladığınız karışıma, karıştırarak ekleyin. Sufle kaplarının içini yağlayıp, toz şeker serpin. Karışımı kaplara pay edip, önceden ısıtılmış 240 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Dilerseniz pudra şekeri serpip, krema ile birlikte servis yapın.
|
Çikolatalı Sufle |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162952
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2022
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
150 gram margarin
160 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı toz kakao
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudraşekeri
4 çorba kaşığı krema
İlk olarak çikolataları porselen bir kaba koyun. Benmari usulü erimesi için sıcak suyun üzerine oturtun. Süt, tozşeker, margarin ve toz kakaoyu bir tencereye alın. Margarin eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akları mikserle çırparak katı hale getirin. Tuz ekleyip tekrar mikserleyin. Eriyen çikolatayı, yumurta sarılarını ve kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını tahta bir kaşıkla birbirine karıştırın ve sufle kabına alın. Fırını önceden 150 dereceye ısıtın. Sufle kabını fırına verdiğinizde fırının sıcaklığını 200 dereceye getirin. Üzeri kabarıp kabuk halini alana kadar pişirin. Pudra şekeri ve taze kremayla birlikte sıcak olarak servis yapın.
|
Çikolatalı Sufle |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc162967
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
150 gram tereyağı
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılacak)
3/4 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
Tuz
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Ayrı bir kapta tozşeker ve yumurta sarılarını çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ilınan çikolatalı karışıma ekleyip, karıştırın. Un ve kakaoyu eleyerek, karışıma ilave edin. Yumurta aklarını ve tuzu derin bir kapta köpük haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma katın ve alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Sufle kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine sıcak su doldurun ve sufle kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin. sıcak olarak servis yapın.
|
Çikolatalı Sufle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167170
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022
125 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram bitter çikolata
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
Kakao
Sütü bir sos tenceresinde kaynatın. İçerisine çikolatayı atın ve karıştırarak eritip tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin ve üzerine unu ilave edip kavurun. Çikolatalı sosu bu karışıma ilave edin. Toz şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtaların sarılarını sosa ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun. Yumurta aklarını derin bir kasede tuz ilavesiyle yüksek devirde çırpın. Yumurta akları, kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelmeli. Çikolatalı karışım ve yumurta aklarını spatula ile dikkatlice karıştırın. Yağlanmış ve kakao serpilmiş sufle kaplarına harcı dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Not: Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
|
Çikolatalı Sufle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169820
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2023
170 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı toz şeker
50 g tereyağı
80 g bitter çikolata
2 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı süt
2 yumurta akı
Üzeri için:
1 - 2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kalıp:
4 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı
Kalıpları tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin ve toz şekeri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı ve çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın, 3 dakikabekletip yumurta sarılarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ve sütü ilave edip karıştırın.
Yumurta aklarını bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırparak kar haline getirin. Yumurta akını hazırladığınız çikolatalı karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırarak yedirin. Hazırladığınız kaselere üst kısımlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 11 - 12 dakika
Fırından çıkarıp arzuya göre üzerlerine pudra şekeri serperek bekletmeden servis yapın.
|
Çikolatalı Sufle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177592
Gönderme Tarihi: 03.May.2024
137 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket bitter çikolata
Yarım su bardağı un
3 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
Servis için:
Krema
Pudra şekeri
Çikolata ve tereyağını kısık ateşte benmari usulü eritin. Eridiğinde unu ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Çırpma kabında yumurtaları ve şekeri beyazlayıp köpük olana kadar çırpın. Ardından çikolatalı hamur karışımını yumurtalı bu karışıma ekleyip orta hızda çırpmaya devam edin. Akışkan bir kıvam alacak. Sufleyi pişireceğiniz kapların içini yağlayın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kontrollü olarak 10-15 dakika pişirin. Sıcakken servis edin. Üzerine pudra şekeri serpin. Yanına krema ile servis edebilirsiniz.
|
Çikolatalı Sufle |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179661
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2024
31 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
100 gram bitter çikolata (kuru)
80 gram tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı un
Bir tutam tuz
1/2 su bardağı süt
Tereyağı (kapsama için)
Toz şeker (kapsama için)
Çikolatayı ve tereyağını bir cam veya metal kaseye alın.
Kaseyi bir tencerenin üzerine oturtarak (benmari usulü) orta ateşte karıştırarak eritin. Çikolata ve tereyağı tamamen eridiğinde karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve yumurta sarısını bir kapta toz şekerle çırpın. Karışımın rengi açılana ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Vanilin kullanıyorsanız, şimdi ekleyin.
Çikolata ve tereyağı karışımını, yumurta karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
Unu eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
Sütü ekleyin ve karışımı pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
Sufle kalıplarını tereyağı ile yağlayın.
Kalıpların tabanını ve kenarlarını toz şekerle kaplayın. Şeker, suflenizin kalıptan kolayca çıkmasını sağlar.
Hamuru hazırladığınız kalıplara dökün, kenarlarına kadar doldurmayın çünkü pişerken kabaracaktır.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Suflenizin üstü kabarıp, biraz çatlamış olmalı. İç kısmı yumuşak ve akışkan olmalıdır.
|
|