1 su bardağı yumuşak hurma (çekirdeksiz)
1 su bardağı çiğ fındık veya badem (tercihe göre)
3 yemek kaşığı kakao tozu
1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
1 tatlı kaşığı vanilya özü (isteğe bağlı)
1 tutam tuz
Dışını bulamak için:
Hindistancevizi, kakao veya ince çekilmiş fındık
Hurmaları sıcak suda yaklaşık 10 dakika bekletip yumuşatın.
Suyunu süzüp mutfak robotuna aktarın.
Üzerine çiğ fındık veya badem, kakao, hindistancevizi yağı, vanilya ve tuzu ekleyin.
Tüm malzemeleri mutfak robotunda pürüzsüz ve yapışkan bir kıvam alana kadar çekin.
Karışım çok kuruysa 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.
Topları Hindistan cevizi, kakao ya da öğütülmüş fındığa bulayarak servis tabağına dizin.
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

|