| 
 
 
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181358 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2025 
97 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilin
 
50 gram bitter çikolata (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Bir tencereye un, kakao ve toz şekeri koyun. Malzemeleri karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
 
Karıştırmaya devam ederken sütü azar azar ekleyin ve topaklanmayı önlemek için iyice karıştırın.
 
Orta ateşte sürekli karıştırarak karışımı pişirin. Puding kaynamaya başladığında kıvam alacaktır.
 
Puding göz göz kaynadığında altını kısın ve vanilin, tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
 
Puding hazır olduğunda kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
 
Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş çikolata, hindistancevizi veya dövülmüş fındık serpebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166788 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022 
466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bayatlamış kek
 
1 lt. süt
 
1.5 çay bardağı toz şeker
 
1 kahve fincanı un
 
1 kahve fincanı buğday nişastası
 
1 kahve fincanı mısır nişastası
 
3 yemek kaşığı kakao
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
80 gr. bitter çikolata
 
1 paket vanilya
 
 
Yumurta sarısını ve sütü iyice çırpıyoruz. İçine toz şeker, kakao, nişasta, un ve vanilya ilave edip karıştırıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra bitter çikolatayı parçalara ayırıp ilave ediyoruz. Servis edeceğimiz kuplara bayatlamış kekleri paylaştırıyoruz ve supangleyi üzerine döküyoruz. Kalan kek parçaları ile servis ediyoruz.
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163125 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022 
416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
225 gram tereyağı
 
300 gram bitter çikolata
 
8 adet yumurta
 
Bir buçuk su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
Yarım su bardağı un
 
Servis için:
 
Dondurma, çikolata sos ve çikolata parçaları
 
 
İlk olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını başka bir tencerede eritip, çikolatayı ekleyin. 1-2 defa karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Önce yumurta aklarını toz şekerin yarısıyla birlikte çırpın. Başka bir kapta, yumurta sarılarını kalan toz şekerle mikserleyin. Çırptığınız bütün malzemeleri, çikolatalı karışımla birlikte bir kabın içine alın. Üzerine nişasta ve unu ilave ederek, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta büyüklükte bir kek kalıbının içini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dilimleyerek, dondurma, çikolata sos ve çikolata parçalarıyla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
napolyon 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.03.2020 
Mesajlar: 17 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156499 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2021 
558 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı süt
 
8 yemek kaşığı toz şeker
 
4 yemek kaşığı kakao
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Vanilya ve tereyağı dışındaki bütün malzemeleri tence içine alıp homojen şekilde karıştıralım.
 
Ardından orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
 
Kaynayınca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
 
Mikserle bir kez karıştırıp kaselere dolduralım.
 
Soğuyan pudinglerinizi Hindistan ceviziyle süsleyip sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
hararet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2020 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151651 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020 
501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı nişasta 
 
3 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı kakao
 
1 paket vanilya
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Orta boy bir tencerenin içerisine 4 su bardağı sütü koyun.
 
Üzerine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ilave ederek güzelce çırpın.
 
Çırptığınız karışımı ocağın üzerine alın.
 
Tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
 
Üzerinde kabarcıklar oluşmaya ve kıvamı yoğunlaşmaya başladığında ocaktan alın.
 
Ocaktan aldıktan sonra henüz kendi sıcağındayken içerisine tereyağını ve vanilyayı koyun ve güzelce karıştırın.
 
Ardından kaplara bölüştürüp ılımaya bırakın.
 
Ilıdıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
 
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
muazzaf 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150699 
Gönderme Tarihi: 22.May.2020 
687 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
Yarım kg yağsız süt
 
2 olgun muz
 
2 yemek kaşığı kakao
 
Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata
 
2 yemek kaşığı agave/akçaağaç şurubu
 
 
Bir tencereye tüm malzemeleri koyup kıvam alana kadar ayrılmadan sürekli karıştırıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine çilek yada istediğiniz bir meyve ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
kerem ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2020 
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150208 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2020 
642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 çay bardağı şeker
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1.5 su bardağı süt
 
1 çay bardağı krema
 
2 yumurta
 
120 g rendelenmiş bitter çikolata
 
1 paket vanilya
 
20 g tereyağı
 
1 tutam tuz
 
Süslemek için:
 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Mango dilimleri
 
 
Şeker, nişasta, kakao, vanilya ve tuzu bir tencereye alın. Krema, süt ve yumurtaları da ekleyerek çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alarak tereyağı ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip karıştırın.Tencereyi içi buzlu su dolu bir kasenin içerisine yerleştirip soğuyuncaya kadar pudingi karıştırın. Üzerini streç ile kapatarak buzdolabında 40 dakika bekletin. Pudingi kaselere paylaştırın. Pudra şekeri ve mango ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
fıldırlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130524 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2017 
1,298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı kakao
 
3 yemek kaşığı şeker
 
3 su bardağı süt
 
80 gram bitter çikolata
 
 
Tüm malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirelim.
 
Puding kıvamı koyulaşınca ateşten alıp, soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin.
 
Üzerinin kaymak tutmasını istemiyorsanız servis kaplarına alır almaz üzerlerini streç film ile kaplayın.
 
İyice soğuyunca, buzdolabına kaldırın.
 
Servis yaparken üzerine bütün çilekler koyun.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
sarımsak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128756 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2017 
1,336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 paket çikolatalı puding
 
Pakette belirtilen miktarda süt
 
4 dilim kek
 
Üzeri için:
 
1/2 paket toz krem şanti
 
1 çay bardağı süt
 
 
Pudingi pakette yazan talimatlara göre hazırlayın.
 
Pudinginiz koyulaşmaya başlayınca kaselerin içine dilimlediğiniz keklerinizi yerleştirin.
 
Koyulaşıp kıvamını alan pudinginizi 4 kaseye paylaştırın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen pudinginizi buzdolabına kaldırın ve yaklaşık yarım saat dinlendirin.
 
Krem şantiyi soğuk süt ile kaşıkla kesilecek kıvama gelinceye kadar çırpın.
 
Varsa krema torbasına yoksa buzdolabı poşeti içine alarak poşetin sivri uçlarından birini kesin.
 
Üzeri kabuk bağlayıp soğutan pudinginizin üzerini süsleyerek soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
yeşil yaprak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2015 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105125 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2015 
2,169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta sarısı
 
4 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
5 çorba kaşığı şeker
 
1 su bardağı çiğ krema
 
200 gram bitter çikolata
 
2 çorba kaşığı kakao
 
2 su bardağı süt
 
 
Bir kabın içinde yumurta sarısını, vanilyayı, şekeri ve unu karıştırın boza kıvamında bir karışım olması gerekiyor. Tencereye çiğ kremayı, sütü koyup karıştırın. Kaynama noktasına gelince içine unlu yumurtalı boza kıvamındaki karışımı akıtın. Sürekli karıştırıp ocaktan alın ve içine kakao ve bitter çikolatayı koyup puding elde edin. Kapların içine paylaştırın ve soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
ÇİKOLATALI PUDİNG | 
  | 
peri bacası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.05.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98117 
Gönderme Tarihi: 10.May.2014 
1,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. çikolata
 
200 gr. çiğ krema
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı şeker
 
2 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
 
Süt, yumurta sarısı ve şekeri beş dakika karıştırıp ısıtın. Üzerine suyla hafifçe açtığınız nişastayı döküp iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp içine çikolatayı ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Üzerine ceviz koyup servis yapın.
  
 | 
Çikolatalı Puding (Kayseri) | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87637 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2013 
2,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
6 Su bardağı süt 
 
2 yemek kaşığı un 
 
2 yemek kaşığı nişasta 
 
3 yemek kaşığı kakao 
 
4 yemek kaşığı çikolata (ŞOKELLA)
 
1,5 Su bardağı şeker 
 
1 paket vanilya 
 
½ paket köpürtülmüş krem şanti
 
50 gr margarin 
 
 
Krem şanti ve vanilya hariç diğer  tencerede pişirilir mikserle çırpılır iyice soğuyunca vanilya krem şanti eklenir çırpılarak cam kaselere boşaltılır Hindistan cevizi ile süslenerek soğutulur.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
damak çatlatan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2012 
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80489 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2012 
2,324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı pirinç unu
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı kakao
 
100 gr. bitter çikolata
 
1 paket vanilya
 
 
Pirinci, üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın. Daha sonra üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Bir kabın içinde pirinç ununu ve kakaoyu karıştırıp az suyla sıvı haline getirin, süte döküp karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine rendelenmiş çikolata ve vanilyayı ekleyip kaselere paylaştırın.
  
 | 
ÇİKOLATALI PUDDİNG | 
  | 
hafize 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51780 
Gönderme Tarihi: 18.May.2010 
7,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:
 
8 çorba kaşığı pudra şekeri
 
10 çorba kaşığı çekilmiş fındık içi
 
120 gram sütsüz çikolata
 
6 yumurta
 
1 küçük paket margarin
 
3 kahve kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
1.5 çorba kaşığı galete tozu
 
100 gram ufalanmış bayat ekmek içi
 
1 kahve kaşığı vanilya
 
su.
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Margarin, eritilmeden kalıba (yoksa tencereye) iyice sürülür.
 
Bir kapta, galeta tozu ile çekilmiş fındık içi karıştırılıp, kabın içine dökülür.
 
Margarin, şeker ve un bir porselen kase içinde, beyazlaşıncaya kadar karıştırılır.
 
İçine, yumurtaların sarısı konulur.
 
Başka bir kapta, yumurtaların akları çırpılarak, köpürtülür.
 
Yumurta aklarının bulunduğu kaba; ufalanmış ekmek, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, çekilmiş fındık içi, şeker ve rendelenmiş çikolata konulur. İyice karıştırılır.
 
Kalıba boşaltılır ve kapağı kapatılır.
 
Kalıp, kendisinden daha derin bir kaba konulur. Ve dıştaki kaba, kalıbın yarısını geçecek kadar su doldurulur. Ve kapağı sıkıca kapatılır.
 
Orta hararetli ateş üzerinde, 90 dakika pişirilir.
 
Ateşten indirdikten 15 dakika sonra, kalıp çıkarılır. Soğuması beklenir.
 
Kalıp, ters-yüz edilerek yuvarlak bir tabağa boşaltılır. Üstü, etrafı düzeltilir.
 
Ilıkken servis yapılır.
  
 | 
ÇİKOLATALI PUDİNG | 
  | 
kutsal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26964 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008 
2,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:		
 
120 gram tereyağı
 
120 gram çikolata
 
120 gram badem
 
120 gram şeker
 
6 adet yumurta
 
1 yemek kaşağı un
 
KREMASI İÇİN;
 
3 adet yumurtanın akı
 
120 gram pudra şekeri
 
1 adet vanilya
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Tereyağı bir kâsede karıştırıldıktan sonra yumuşamış çikolata azar azar içine konup iyice karıştırılır. Elekten geçmiş şekerin içine yumurta sarısı ilâve edilip yarım saat karıştırılır. En sonunda kar haline getirilmiş yumurta akı ve makineden çekilmiş badem ve un ilâve edilir. Hafifçe karıştırılır. Yağlanmış bir puding kalıbına dökülür. Bir saat kaynar suda pişer. (Kalıp başka bir tencerede kaynayan suyun içine oturtulur. Katiyen su almamalıdır ve kapağı da pişinceye kadar açılmamahdır) Tabağa boşaltılır üzerine beyaz krema dökülür.
 
Krema: 150 gram şeker, bir kepçe su ile kaynatılır. Yuvarlak bir telle balon çıkmaya başladıktan sonra kar haline getirilmiş yumurta akına ilâve edilir, biraz da vanilya konur. Pudingin üstüne dökülür.
  
 | 
ÇİKOLATALI PUDİNG | 
  | 
Cenk Nizipli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2007 
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19872 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007 
2,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. un şekeri
 
150 gr. fındık içi
 
120 gr. sütsüz çikolata
 
1/2 paket vanilya
 
6 adet yumurta
 
150 gr. tereyağı, veya margarin
 
150 gr. ufalanmış bayat ekmek içi
 
3-4 fiske limon kabuğu rendesi
 
1,5 çorba kaşığı galeta tozu
 
 
1 Çikolataları puding, fındıklı puding gibi hazırlayınız.
 
2 Fazla olarak içine rendelenmiş çikolatayı katıp pişiriniz.
 
3 Çikolata sosu ile sofraya alınız.
 
 
 ML® Çaylı Puding için tıklayın
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10715 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
3,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler (12 kişilik):
 
1/2 kg patates nişastası
 
6 yumurta
 
200 gr tereyağı
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
200 gr çikolata
 
200 gr çok yağlı lor peyniri
 
Bir tutam tuz
 
 
Yapılışı:
 
Ortası delikli bir puding kalıbı iyice yağa bulanın Geri kalan yağ yumuşatılarak porselen ve yayvan bir kâseye konur. Karıştırılırken tozşeker eklenir. Karıştırmaya ara vermeden önce teker teker yumurta sanları, sonra tuz ve kabartma tozuyla karıştırılmış un azar azar katılarak karışıma yedirilir. Diğer tarafta yumurta aklan kar köpüğü durumuna gelinceye kadar çırpılır. Sonra karıştırılmakta olan yağlı karışıma azar azar konarak yedirilir. Hamur yağa bulanmış delikli kalıba boşaltılır ve kalıp orta ısılı fırına sürülür. Yanm saat sonunda puding kontrol edilir. Batınlan kibrit çöpü kuru çılanca kalıp fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Toz durumuna getirilmiş çikolata bir kaşık suyla küçük bir kâseye konup ateşte kaynayan bir suyun içine oturtulur. Kaynar suyun ısısıyla yani benmari usulüyle kâsedeki çikolata eriyince tahta kaşıkla çırpılmış ve krema kıvamına getirilmiş lor peyniri eklenir. Kâse kaynar suyun içinden çıkarılır. Soğuyan puding, kalıp baş aşağı edilerek servis tabağına alınır. Üzerine çikolatalı krema sürülür ve servis yapılın İsteğe göre lor peynirinin yerine 1 su bardağı krem şanti kullanılabilir, bu şekilde çikolatayı benmaride eritmeye gerek yoktur. Krem şanti hafifçe karıştırılırken toz durumundaki çikolata azar azar katılır ve elde edilen krema, pudinge sürülür veya bir sıkma şırıngasıyla pudingin üstü süslenir.
 
 
 ML® Çilekli Puding için tıklayın
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8561 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006 
2,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
45 gr. mısır unu
 
20 gr. kakao
 
750 ml. çikolatalı süt
 
 
Tencerede mısır unuyla kakaoyu karıştırın. Bir yandan karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin. Bir çimdik tuz ekleyerek orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşmaya başladığında daha hızlı karıştırın. Ateşten alıp çırpma teli ile 1 dakika daha karıştırıp porsiyonluk servis kaplarına alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 ML® İrmikli Kara Puding için tıklayın
 
  
 | 
Çikolatalı Puding | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5281 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
2,857 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
150 gr tereyağı veya margarin
 
1 su bardağı pudraşeker
 
6 adet yumurta
 
1 su bardağı çekilmiş fındık
 
15 adet madlen çikolata ya da 1 yemek kaşığı kakao+ 7-8 adet madlen
 
3/4 su bardağı galeta unu
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Üstü için;
 
Çikolata sosu;
 
1 teepeleme su bardağı tozşeker
 
100 gr sütsüz acı çikolata
 
2 yemek kaşığı dolusu un
 
1 yumurta sarısı
 
2 bardak su
 
2 çay kaşığı vanilya
 
 
YAPILIŞI
 
Porselen veya cam bir kasede yağla pudraşekerini karıştırarak beyazlatın.
 
6 adet yumurta sarısını teker teker katıp yedirin. Sonra da su buharı üzerinde yumuşatılmış çikolatayı katın.
 
Yumurta aklarına biraz tuz katıp mikserle çırparak kar haline getirin.
 
Çikolatalı karışıma 1 bardak çekilmiş fındık, galeta unu, çırpılmış yumurta akı, vanilyayı azar azar koyup karıştırın.
 
Ortası delik bir kek kalıbına, yağlayıp galeta unu serptikten sonra karışımı içine boşaltın. Kalıbın üzerini aluminyum folyoyla sıkıca kapatın. Kalıbı içinde su bulunan bir fırın tepsisiyle fırına koyun. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. Kağıdı kaldırıp kontrol edin, puding sertleşince fırıdan çıkartın.
 
Pudingi, yuvarlak bir servis tabağına çevirin. Üzerine çikolatalı sosu dökün ve krem şantiyle süsleyip servis yapın.
 
Çikolatalı sos;
 
Bir tencereye, rendelenmiş çikolata ya da kakao, un, şeker, yumurta sarısı, vanilya koyup telle karıştırın. 2 bardak ılık suyu azar azar dökerek yedirin; ateş üzerinde karıştırarak pişirin. Biraç taşım kaynayınca ateşten
 
indirin. Arada karıştırarak ılık hale gelince pudingin üzerine boşaltın.
 
 
ML® Limonlu Puding (görsel)
 
  
 | 
ÇİKOLATALI SOSLU PUDING | 
  | 
Şimal Yıldızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1881 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,074 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
100 gr ufalanmış bayat ekmek içi 
 
150 gr tereyağı veya (margarin)
 
1.5 çorba kaşığı galeta tozu 
 
1/2 limon kabuğu rendesi 
 
150 gr pudra şekeri 
 
150 gr fındık içi 
 
120 gr çikolata 
 
6 yumurta 
 
Sos için: 
 
200 gr şeker 
 
200 gr çikolata (veya 50 gram kakao)
 
1 çorba kaşığı un
 
2 yumurta 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Bir puding kalıbını margarinle  yağlayın. Üzerine  galeta tozu serpiştirın. Bir kasede tereyağı veya margarin ile pudra şekerini çırpın. Yumurta sarısını katın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek
 
çırpın. Yumurta aklarını ,  vanilya, ufalanmış ekmek içi, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve yağla beraber karıştırın. Rendelenmiş z çikolatayı da ekleyip, tekrar kanştırm. Bu hamuru puding kalıbına boşaltın. Kapağınını sıkıca kapatın. Kalıbı derin bir tencereye koyup, yarısını geçecek kadar su koyun. Orta harlı ateşte kapağını açmadan 75 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldıktan 15-20 dakika sonra kalıbı sudan çıkartın. Soğuduğu zaman kalıbı tersyüz edip, servis tabağına çıkartın. Sosuyla birlikte servis yapın. 
 
Sos için bir tencereye un,şeker ve 2 yumurta sarısını koyup, karıştırın. Üzerine 2 bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, kanşımı ezin. İçine ufak  çikolata parçalarını veya kakaoyu koyun. Tencereyi orta harlı  ateşte koyulaşana dek pişirin.
 
 
 ML® Limonlu Puding için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |