https://www.droetker.com.tr
Hamur:
150 g yumuşak margarin
150 g bitter çikolata
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta
2 yumurta sarısı
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
Dolgu:
1 su bardağı nar suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 su bardağı ayıklanmış nar
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Margarin ve çikolatayı bir kaba alın ve benmari yöntemi ile arada karıştırarak eritin. Daha sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Soğuyan çikolatalı karışımı çırpma kabına alın. Üzerine yarım çay bardağı toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta sarılarını ekleyip mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurta akları ve 2 yemek kaşığı toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve kar haline gelinceye kadar mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız çikolatalı karışıma azar azar ilave edin, spatula ile söndürmeden yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın, 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Nar suyu, toz şeker ve mısır nişastasını bir tencereye alın ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun. Soğuduktan sonra nar tanelerini ekleyin ve karıştırın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Soğuyan nar sosundan üst süsleme için 2-3 yemek kaşığı ayırın ve kalanı kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını buzdolabında beklettiğiniz kekin üzerine yayın ve ikinci kat keki kapatın. Kalan süt ile ıslatın. Kalan krem şantiyi kenarları açık kalacak şekilde pastanın üzerine sürün. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
20x25 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Bir tanesini tepsiye alın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, tepsideki pişirme kağıdının üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabına koyun, hafif donmaya başladığında üzerine ikinci pişirme kağıdını koyun ve alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Buzdolabında bekletin. Servisten önce ruloyu açıp kırık parçaları pastanın üzerine yerleştirin ve ayırdığınız narlı sosla süsleyin.
|