200 gr margarin
4 adet yumurta
2 adet muz
180 gram esmer şeker
180 gram un
2 paket kabartma tozu
120 gram yulaf
2 su bardağı damla çikolata
½ su bardağı hindistancevizi
½ su bardağı ceviz
2 tatlı kaşığı Tarçın
Çöregin hamuru için gerekli bütün malzemeleri yarım saat önceden buzdolabından çıkarın. İlk önce derin bir kâseye yumurtaları kırıp, üzerine esmer şekeri, hindistan cevizi, yulafı, kabartma tozunu, tarçını, oda sıcaklığında bekletip parçalara kestiğiniz margarini, unu ve damla çikolataları ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurun kıvamı ele yapışacak gibi olsun.
Yağladığınız tepsiyi iki kaşık yardımıyla harçtan alıp şekilsiz olarak tepsiye koyun.
Kabuğunu soyduğunuz muzların kararmaması için üzerlerine limon sürün. En son olarak muzları dilimleyip çöreklerin içine bir adet muz dilimini batırın.
Çörekleri önceden 200°C'de ısıttığınız fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
Pişen çöreklerii tepside 15 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına alın. Çörekleri fırından çıkarır çıkarmaz tepsiden çıkarmaya çalışırsanız kurabiyeler kırılabilir, dikkat edin.
Not: Çörekleri kıtır olmasını isterseniz fırında 10 dakika daha fazla tutun.
|