| 
 
 
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181600 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2025 
159 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
200 gram bitter çikolata
 
3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket krema (200 ml)
 
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
 
Üzeri için: Taze meyve, rendelenmiş çikolata veya kakao
 
 
Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın ve benmari usulü (bir tencerenin üzerine cam bir kase koyarak, altındaki suyun buharında eriterek) eritin.
 
Eridikten sonra kenara alıp biraz soğumaya bırakın.
 
Yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla çırpmaya başlayın.
 
Köpüklenmeye başladığında 2 yemek kaşığı şekeri azar azar ekleyerek iyice sertleşene kadar çırpın.
 
Ayrı bir kapta kremayı mikser ile çırpın.
 
Kremanın çok katılaşmasına gerek yok, hafifçe yoğunlaşması yeterlidir.
 
Eriyen çikolataya yumurta sarılarını birer birer ekleyerek karıştırın. (Çikolata çok sıcaksa yumurta sarıları pişebilir, dikkat edin.)
 
Çikolatalı karışıma önce çırpılmış kremayı ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırın.
 
Daha sonra yumurta beyazlarını üç aşamada karışıma ekleyin ve her seferinde nazikçe karıştırarak hacmini kaybetmemesini sağlayın.
 
Mus karışımını küçük bardaklara veya kaselere paylaştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.
 
Tatlınızı taze meyveler (çilek, böğürtlen), rendelenmiş çikolata, fındık veya kakao ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179750 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2024 
125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Mousse:
 
1 paket Dr. Oetker Çikolatalı Mousse
 
2.5 çay bardağı soğuk süt
 
Beze:
 
3 yumurta akı
 
2 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
 
Çikolatalı Mousseu 2,5 çay bardağı süt ile çırparak tarifine göre hazırlayın. 12 adet cam kaselere paylaştırın ve buzdolabına kaldırın.
 
Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Üzerine pudra şekeri ve nişastayı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin.
 
Bu karışımın yarısını krema torbası yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük noktalar halinde sıkın (1 cm çapında).
 
Kalan kremaya kakao ilave edip iyice karıştırın.
 
Bu kremayı da aynı şekilde sıkıp pişirin.
 
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
 
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika
 
Elde ettiğiniz bu iki renk bezeleri servise hazır olan çikolatalı mousseların üzerlerine tepeleme doldurun.
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178728 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2024 
251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram bitter çikolata
 
4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
 
50 gram toz şeker
 
200 ml krema
 
1 çay kaşığı vanilya özü
 
Bir tutam tuz
 
 
Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve benmari usulü eritin. Benmari usulü, çikolatanın yanmasını önlemek için çikolatanın dolaylı olarak ısıtılması yöntemidir. Bunun için, bir tencereye bir miktar su koyun ve üzerine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin. Çikolata bu kapta eritilirken, tenceredeki su kaynamamalıdır, sadece sıcak olmalıdır.
 
Yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta çırpın. Karışım açık sarı renge dönene kadar çırpma işlemini sürdürün.
 
Eritilmiş çikolatayı yumurta sarısı karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Vanilya özünü de ekleyin.
 
Kremayı başka bir kapta sertleşene kadar çırpın. Kremayı, çikolata karışımına yavaşça ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru nazikçe karıştırın.
 
Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile başka bir kapta, sert tepecikler oluşana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını, çikolatalı karışıma ekleyin ve yine spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırın. Bu adımda karışımın sönmemesine dikkat edin.
 
Hazırladığınız mus karışımını servis kaselerine paylaştırın. Kaseleri buzdolabına koyun ve en az 2 saat soğumaya bırakın.
 
Soğumuş mus tatlısını üzerine rendelenmiş çikolata, kakao tozu veya taze meyvelerle süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mousse | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176738 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2024 
262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
200 gram bitter çikolata
 
3 yumurta sarısı
 
1/4 su bardağı şeker
 
1 paket vanilin şeker veya 1 çay kaşığı vanilin özütü
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı krema (krema soğuk olmalı)
 
Yarım paket toz jelatin (isteğe bağlı, çikolatalı karışıma ekstra kıvam katmak için)
 
Çilek veya fındık (isteğe bağlı, süslemek için)
 
 
Bitter çikolata benmari usulü veya mikrodalga fırında ara ara karıştırarak eritilir. Ardından ocaktan alınır ve bir kenarda soğumaya bırakılır.
 
Yumurta sarısı ve şeker mikserle beyazlayana kadar çırpılır.
 
Eriyen çikolata yumurta karışımına eklenir. Karıştırılır.
 
Süt eklenip karıştırılır.
 
Vanilin veya vanilin özütü eklenir.
 
Soğuk olduğundan emin olunan krema ayrı bir kapta kremayı çırpılır.
 
Çırpılmış krema çikolatalı karışıma eklenir ve spatula ile nazikçe karıştırılır.
 
Hazırlanan mousse kaselere veya kuplara paylaştırılır.
 
Buzdolabında dinlenen mousse çilek veya fındık gibi malzemelerle süslenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176183 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2024 
187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. bitter çikolata
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay bardağı krema
 
1 çay bardağı süt
 
1 su bardağı krema
 
Süslemek için meyveler
 
 
Öncelikle çikolatayı rendeleyip kenara alıyoruz. Süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp çok kısık ateşte ısıtıyoruz. Yumurta sarısını bir kasede çırpıyoruz ve içine ısıttığımız krema süt karışımını ilave ediyoruz. Rendelenmiş çikolatayı karışıma ekliyoruz. Ayrıca bir su bardağı kremayı çırpıyoruz ve yavaş yavaş karışıma yediriyoruz. Servis edeceğimiz kaselerin içine bölüp soğuttuktan sonra meyvelerle süslüyoruz.
  
 | 
Çikolatalı Mousse | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169815 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2023 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Mousse karışımı için:
 
150 g bitter çikolata
 
150 ml süt (1,5 çay bardağı)
 
100 g toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Jelatin
 
150 ml krema (1,5 çay bardağı)
 
 
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
 
Süt ve toz şekeri bir tencereye alın ve arada karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın. Bekletmeden jelatini ilave edin, eriyinceye kadar el çırpıcısı ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederek erittiğiniz çikolatayı azar azar ekleyin ve toplamda 1 dakika karıştırın. Soğumaya bırakın.
 
Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan çikolatalı karışımı ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Kaselere paylaştırın ve buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163215 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2022 
452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
3 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
 
500 gram krema
 
240 gram bitter çikolata
 
2 adet yaprak jelatin
 
Yarım çay bardağı buzlu su
 
Süslemek için:
 
80 gram beyaz çikolata
 
Çilek sos için:
 
1 kg çilek
 
5 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Şekerle yumurta sarıları mikserle çırpın. Kremayı da mikserle köpürtün. Jelatin yapraklarını buzlu suda eritin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını çırparak köpürtün. En son bu karışıma ekleyin. 5 adet küçük kalıba bu malzemeyi doldurun. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Sonra tatlıları servis tabağına ters çevirin. Üzerine, erittiğiniz beyaz çikolatayı gezdirin. Sos malzemesini kaynatıp, mikserle çırpın. Tatlılarla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163133 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022 
407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram rendelenmiş bitter çikolata
 
8 adet yumurta
 
Çay kaşığının ucu ile tuz
 
 
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp, yumurta sarılarını ılınmış çikolataya ekleyin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını mikserin önce orta devrinde biraz çırpın. Tuzunu ayarlayıp yeniden çırpın. Sonra mikserin hızını artırıp kar haline gelene dek çırpmaya devam edin. Yumurta akını çikolataya ilave edin. Spatula yardımıyla ve tümüyle karışana dek soldan sağa doğru yavaş hareketlerle karıştırın. Servis bardaklarına alıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163072 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2022 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram çikolata
 
4 adet yumurta
 
bir tutam tuz
 
Üzerine:
 
Dövülmüş ceviz
 
 
Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan yumurta sarılarını aklarından ayırıp, iyice çırpın ve çikolataya ekleyin. Yumurta aklarını da bir tutam tuzla birlikte köpük haline gelene dek çırpın. Sonra çikolatalı karışıma ekleyin. Hazırladığınız musu, tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Kup bardaklarına dökün. Buzdolabına alın. Soğuyunca üzerini dövülmüş cevizle süsleyip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161883 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2021 
373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 tatlı kaşığı toz jelatin
 
3 çorba kaşığı kaynar su
 
1 su bardağı süt
 
150 gram (1 paket: 80 gram) bitter çikolata
 
1 paket krema (200 ml)
 
2 çorba kaşığı pudraşekeri
 
 
Toz jelatin ve kaynar suyu karıştırıp, jelatini eritin. Sütü tencereye boşaltıp kaynatın. Ocaktan alıp, içine küçük parçalara ayrılmış çikolata ilave edin ve 3-4 dakika çikolata eriyene dek karıştırın. Biraz soğutup, süzgeçten geçirilmiş jelatinli karışımı ilave edin ve karıştırdıktan sonra kenara alın. Ayrı bir yerde krema ve pudraşekerini iyice çırpıp, diğer karışıma ilave edin. Karıştırıp, porsiyonluk kaplara pay edin. Soğutup, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161857 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2021 
397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mus için:
 
8 adet yumurta
 
300 gram bitter çikolata
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Krokan için:
 
50 gram dolmalık fıstık
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
2 çorba kaşığı su
 
Bir tutam tuz
 
 
Mus için yumurtaların akını ve sarını ayırın. Çikolata ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin. Altı yumurta sarısını çikolataya ekleyip, karıştırarak pişirin. Kalan iki yumurta sarısını daha sonra kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra metal bir kaşık yardımıyla köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş çikolataya ilave edin ve karıştırın. Servis bardaklarına pay edip, üzerlerini streç filmle kaplayın ve 5-6 saat buzdolabında dinlendirin. Krokan için dolmalık fıstığı tavaya alıp renk alana dek karıştırarak kavurun ve ocaktan alın. Tozşekeri geniş bir tavaya alıp, su ilave edin ve orta ateşte şekerin erimesini bekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, tavayı hafif sallayarak karamelleşmesine yardımcı olun. Dolmalık fıstık ekleyip, sallayarak karıştırın. Daha sonra pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krokanları kırıp, musların üzerlerini süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolata Mousse | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154039 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2020 
727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
150 gram bitter çikolata
 
200 ml. krema
 
3 adet yumurta beyazı
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı esmer şeker
 
 
Yumurta beyazlarını karıştırma kabına alın. Tuz eklediğiniz yumurta beyazlarını, bir mikser yardımıyla yüksek devirde 8-10 dakika kadar çırpın.
 
Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kaynayan su buharı üzerine aldığınız çelik bir kap içerisinde eritin.
 
Esmer şekeri, eritilmiş bitter çikolataya katıp sıcaklığı ile erimesini sağlayın.
 
Farklı bir kap içerisinde süt kremasını alıp çırparak yoğunlaştırın.
 
Erittiğininiz çikolatayı bu karışıma katıp karıştırmaya devam edin.
 
Katı bir hal alan yumurta beyazını köpüğünü söndürmeden ekleyin.
 
Alttan üste doğru spatula yardımıyla karıştırın.
 
Hazır olan karışımları kaselere paylaştırın buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak tüketin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145904 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2019 
860 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
240 gram yüzde 70 kakaolu bitter çikolata
 
1/3 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı şeker
 
Çay kaşığının ucuyla tuz
 
4 yumurta
 
1 kutu krema
 
 
Çikolatayı bıçakla doğrayıp benmari usulü eritin.
 
Eriyen çikolatayı kenara alıp ılınması için bekleyin.
 
Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın.
 
2 adet yumurta sarısını derin bir kasede hafifçe çırpın ve kenara alın.
 
Sos tenceresinde süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın.
 
Kaynayana kadar pişirin ve ateşten alın.
 
Çırptığınız yumurta sarılarını süte bir yandan karıştırarak azar azar ekleyin.
 
Ardından süt ve yumurtayı erimiş çikolataya ekleyin ve bir araya gelene kadar karıştırın.
 
4 adet yumurta beyazını ayrı bir kaseye alıp benmaride hafifçe ısınana kadar çırpın.
 
İçine bir tutam tuzu ekleyip yumurta köpüğü kaseyi çevirdiğinizde dökülmeyecek hale gelene kadar çırpmayı sürdürün.
 
Yumurta beyazlarının üçte birini çikolataya ekleyip iyice karıştırın.
 
Ardından kalan beyazı ekleyip köpüğünü söndürmeyecek şekilde hafifçe karıştırın.
 
Kaselere bölüştürdüğünüz çikolatalı musu buzdolabında 2 saat kadar soğuttuktan sonra üzerinizi dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Mousse Şokola | 
  | 
osman abi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140033 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2019 
1,086 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.unipro.com.tr
 
 
Festino Kokolin Konfiseri 40-45 derecede eritilir. Daha sonra bir miktarı 30 dereceye kadar soğutulur ve tekrar karıştın Lir. Ortam, oda sıcaklığında iken kuvertür 30-32 derece sıcakLıkta olmalı, daha sonra kalıp içine bir miktar kuvertür kaşık ile kalıba doldurulur, kalıp içindeki kokolin konfiseri kalıbın her tarafına gezdirilir sonra ters yüz edilerek bir ızgara üzerinde bekletilir. Kalıp içindeki kokolin donmaya yakın, kalıbın ağız tarafı ucu keskin olmayan bir bıçak ile temizlenir. Bu işleme, kalıp içindeki kuvertürün istenilen kalınlıkta oluncaya kadar birkaç defa tekrar edilir.
 
Kalıp içine bir miktar mousse şokola (veya ustanın isteğine bağlı başka bir çeşit)kreması sıkılır.
 
İsteğe bağlı bir miktar frambuaz, çilek veya muz, kestane püresi vs. değişik meyveler yerleştirilir.
 
Daha sonra, kupat ile kesilmiş ve şekerli şurup ile ıslatılmış bir dilim pandispanya yerleştinlir.
 
Üstlerine tekrar mousse şokola kreması sıkıldıktan sonra, çırpılmış şanti ile süslenir.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Yağ Satarım Bal Satarım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2019 
Mesajlar: 77 Şehir: Kartaca | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139749 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2019 
873 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
340 g Bitter çikolata
 
340 g Tereyağ
 
8 adet Yumurta (sarı ve beyazı ayrılmış)
 
270 g + 2 yemek kaşığı Toz şeker
 
2 yemek kaşığı Su
 
1 çimdik Tuz
 
 
Çikolatayı bıçakla kabaca doğra ve tereyağı ile birlikte benmaride eritip, bir kenara al.
 
Yumurta sarıları, 270 g toz şeker ve suyu benmari üzerine oturt. Sürekli çırparak gevşek bir mayonez kıvamına gelene kadar pişir. Ocaktan alır almaz buzlu suya oturt, birkaç kez çırparak soğumasına yardımcı ol. Karışım sert bir kıvam alıyor, şaşırma.
 
Yumurta aklarını tuzla birlikte çırpmaya başla, yumuşak bir köpük oluşmaya başlayınca kalan şekeri ilave et. Parlak ve katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam et.
 
Tereyağlı çikolatayı yumurta sarılarına ekle. Yumurta aklarını birkaç seferde, nazikçe karışıma yedir. Hazırladığın musu bir kaba boşalt, buzdolabında en az 4 saat bekletip servis et.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
Tansu Öz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128681 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2017 
1,066 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
230 gram bitter çikolata
 
30 gram su
 
50 gram tereyağı
 
100 mililitre krema
 
4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
 
100 gram toz şeker
 
 
Çikolata ve suyu benmari usulü eritin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Ateşten alın. Tereyağını ekleyin. Yumurta sarılarını, krema kıvamına gelinceye kadar beş dakika çırparak sürekli karıştırın ve çikolatalı karışıma ilave edin. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. Çikolatalı karışıma katın. Metal bir kapta yumurtanın aklarını mikserde çırpın. İçine şekeri ekleyin. Karışım tamamen sertleşene kadar çırpmayı sürdürün. Metal bir kaşıkla yumurta akının dörtte birini, çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Kalanını da ekleyin. Hazırladığınız karışımı servis kabına dökün ve buzdolabında dinlendirin. Mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
sarı-beyaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2017 
Mesajlar: 27 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128630 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2017 
1,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
240 gr bitter çikolata
 
80 ml süt
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tutam tuz
 
2 yumurta sarısı
 
4 yumurta akı
 
200 ml krema
 
 
Büyük bir cam kaseyi ve çırpıcıyı soğutmak üzere buzluğa koyun. Bitter çikolatayı küçük parçalara kırıp benmari usulü eritin. Ilınmak üzere sıcak suyun üzerinden alın. Yumurta sarılarını bir cam kaseye alıp çatalla çırpın. Süt ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte kaynatın. Kaynar şekerli sütü yumurta sarılarının üzerine azar azar ekleyip çırpın. Sütlü karışımı eritilmiş çikolataya ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını bir cam kaseye alın. Cam kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta akının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yavaş hareketlerle yedirin. Geri kalanını da ekleyin. Soğuk kremayı buzlukta beklettiğiniz cam kaseye alıp soğuk çırpıcıyla sertleşene kadar çırpın. çikolatalı karışıma ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın. Servis yapın.
 
 
Not: Çikolatalı musu milföyden yapacağınız kaselerin içinde servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şokola Mousse | 
  | 
afi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2016 
Mesajlar: 46 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125604 
Gönderme Tarihi: 26.May.2017 
1,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr bitter çikolata
 
200 gr çiğ krema
 
3 yumurta
 
1 tatlı kaşığı hazır kahve
 
50 gr pudra şekeri
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
50 gr beyaz çikolata
 
 
Çikolata, margarin ve kremayı kısık ateşte eritin.
 
İçine kahve, yumurta sarıları ile pudra şekerini de ekleyin.
 
Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar iyice çırpın ve çikolatalı karışıma iyice yedirerek ilave edin.
 
Bu hazırladığınız çikolatalı karışımı servis tabağına yerleştirip üzerine kalp şeklinde beyaz damla çikolatalarla şekiller yapabilirsiniz veya file bademle de bir kalp şeklinde süs yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89050 
Gönderme Tarihi: 09.May.2013 
2,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Sahrap Soysal
 
 
160-180 gr bitter çikolata (sütlü çikolata da kullanabilirsiniz)
 
3 yemek kaşığı kaynar su
 
25 gr tereyağı
 
1 yemek kaşığı hazır toz kahve
 
2 yemek kaşığı tozşeker
 
4 adet yumurta
 
 
Çikolatayı küçük parçalara bölüp çelik cezve ya da sosluğa koyun.Tereyağı, hazır kahve ve kaynar suyu ekleyip çok kısık ateşte kaşıkla karıştırarak ezin. Çikolata erir erimez ocaktan alın. isterseniz çikolatayı eritmek için benmari usulünü de kullanabilirsiniz. Yani, çikolatayı bir kaba koyup altta kaynayan suyun buharıyla eritebilirsiniz.
 
Diğer taraftan, oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
 
Yumurta sarılarının olduğu kaba tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 3 dakika kadar çırpın. Eriyten çikolatayı da ilave edip 1-2 dakika daha çırptıktan sonra bir kenarda bekletin.
 
Başka bir kasedeki yumurta aklarını mikserin yüksek devriyle kar gibi olup katılaşıncaya kadar en az 5 dakika çırpın. Yumurta akları katılaşınca spatula yardımıyla alıp çikolatalı karışımın üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.
 
Hazırladığınız çikolata musu kup bardaklarına ya da cam kaselere paylaştırın. Üzerlerini streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 2-3 saat kadar bekletin. Soğuk olarak servise sunun. Çilek, vişne gibi meyvelerle ya da kremşantiyle süsleyerek de ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Çikolatalı Mus | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75299 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2012 
2,302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
400 gr. bitter çikolata
 
2 çorba kaşığı hazır kahve (nescafe ve benzerleri)
 
8 adet yumurta (sarısına ve akına ayrılmış)
 
30 gr. tereyağı (2 çorba kaşığı)
 
1 çay kaşığı vanilin
 
90 gr. tozşeker (8 çorba kaşığı)
 
 
Kahveyi, bir tencerede 1/2 bardak ılık suyla karıştırın. Çikolatayı da aynı tencereye koyup, kahve - su karışımı içinde eritin.
 
Çikolata eriyince yumurta sarılarını birer birer tencereye aktarıp, çırparak çikolataya yedirin. Vanilini biraz su ile eritin. Tereyağı ile birlikte sulandırılmış vanilini tencereye katıp karıştırın. Tencereyi ateşten alarak, bir kenarda soğumaya bırakın. Üzeri kaymak bağlamaması için ara sıra karıştırın.
 
Yumurta aklarını şekerle birlikte mikserle çırpıp kar haline getirin. Kar halindeki yumurta aklarını soğumuş çikolataya ekleyin ve köpüğü kırmadan dikkatlice karıştırın.
 
Kâselere bölüştürüp buzdolabında soğutarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 25.03.2025
  
 | 
 
 
 
 
 
 |